НС ще гласува на първо четене забрана за свободното пускане на кучета

  • 03 юли 2019 07:33

  • 548
  • 5
НС ще гласува на първо четене забрана за свободното пускане на кучета
© Булфото (архив)

Парламентът ще гласува на първо четене промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Това предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание.

Измененията са свързани със зачестилите инциденти, при които хора са били нападнати от пуснати на свобода кучета. Въвежда се забрана за свободното пускане на кучета. А забраната за извеждане без повод ще важи за кучета с тегло над пет килограма. По отношение на агресивните кучета остава забраната за извеждане без повод и намордник. Въвеждат се и диференцирани и завишени глоби за нарушения на тези забрани. Глобата за свободно пуснато куче ще бъде в размер на 300 лв., а за извеждане на агресивни кучета без повод и намордник санкцията ще е 1000 лв.

Депутатите ще гласуват на първо четене и Закон за публичните предприятия. С него ще се уреди начинът за определяне и публично оповестяване на държавната политика в областта на публичните предприятия, ще се въведат стандарти за добро корпоративно управление, както и ще се уредят задълженията за оповестяване и прозрачност на дейността и органите за управление.

На първо четене ще бъдат разгледани и изменения в Закона за водите, свързани с прехвърляне правото на собственост на язовири от общините в полза на държавата.

Народното събрание ще гласува и окончателни промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с които се цели отразяване на промени във наименования на две фирми.

Последвайте канала на

Novini.bg
548 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
искам

2019.07.03 | 10:06

5

Да питам кой ще отговаря за скитащите безпризорни кучета? Ами ако нападнат моето, което е с намордник как ще се защити? И аз нямам право да го защитя, защото ще ме съдят ако нараня куче или го убия!?

колко

2019.07.03 | 10:03

4

Катастрофи има със смъртни случаи с пуснати коне. Защо няма забрани? Защото са на най-активните гласоподаватели! Циганска държава! Затова младите се изнесоха...

aaa

2019.07.03 | 10:00

3

Циганите убиват повече хора! Забранете им да съществуват!!!

2019.07.03 | 08:34

2

Депутатите да не се занимават с глупости , ада приемат закон за недопускане на свободно движение не на кучета ,а на животни въобще .Селскостопанските животни нанасят поголеми щети при свободно движение без гледач или овчар ,пастир и пр. пр.

Българка

2019.07.03 | 08:11

1

Много обичам животните,но 2 пъти съм хапана от пинчер. Така,че килограмите на кученцето нямат значение,а възпитанието. Бях 1м.в Сев.Ирландия(на гости),обикаляхме много,но не чух куче да лае,не видях бездомни кучета и котки. Как се справят не ми стана ясно. А тук е анархия.

Добави коментар

Водещи новини