Румен Петков с коментар за партийните субсидии

  • 02 юли 2019 14:17

  • 668
  • 4
© Novini.bg

ТЕЦ „Марица Изток 2“ ощетява с милиона всяка година държавата ни. Нехайството го плащаме ние. Това заяви на брифинг лидерът на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, предаде репортер на Novini.bg.

"Всички решения за партийната субсидия са взимани емоционално, без аргументация и мотивация. Крайно неприемливо е чрез субсидиите да се събират милиони и да се правят телевизии. Не е лошо партиите да имат телевизии, но те да са без търговска цел", каза още той.

"ПП АБВ предлага три варианта за изчисляване размера на партийната субсидия. Единият вариант е  стойността на получен действителен глас да бъде обвързана с процентно съотношение с минималната работна заплата. Например при минимална работна заплата към 1 юли 2019 г. – 560 лв. субсидията да се изчислява като 1% върху тази стойност или 5,60 лв. за един получен глас, или (0,5% - т.е 2,80 лв.). Вторият вариант на партията е стойността на един получен действителен глас да намалява прогресивно спрямо броя на получените гласове. Третият вариант е по предложение на НС на АБВ от 2014 г. намаляването на държавната субсидия да бъде поне трикратно, те. стойността на един получен действителен глас към 1 юли 2019 г. да бъде в размер на 3,66 лв. или 3,67 лв.", разкри лидерът на АБВ.

"Караянчева заявила пред руската "Дума", че иска подобряване на отношенията и търговията с Русия. Малко по-късно се проведе гласуване за връщането на Русия в ПАСЕ, част от българската делегация е гласувала "въздържал се", допълни доц. д-р Георги Кючуков, член на НС на АБВ .

"Българо-македонската комисия няма цел, мандат и уточнени въпроси, както и очакван резултат. Тази комисия няма да доведе до нищо", разкри още той.

"Тази комисия трябва да има адрес, сайт, място за граждански въпроси и мнения. Няма такова нещо. Защо толкова неща се пропускат, няма ли професионалисти във външното министерство", попита Кючуков.

"Никой не разбра кой и защо е номинирал Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование за председател на ЕК", допълни доц. д-р Георги Кючуков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
668 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Еретика

2019.07.05 | 05:08

4

Да не би сега да не са взима ли.Е сега това се узакони.Е крадците сега се обличат за още и лакомията им край няма.

2019.07.02 | 16:04

3

Румка ,като се запознавам с начина на мисленето ти и вариантите за субсидията за туенистките партии си правя извода ,че мислиш правилно ,прогресивно и добиване на авторитет сред българските граждани .Един нормален депутат в парламента не каза поне един вариант върху който да се спрат депутатите

Кумчев

2019.07.02 | 14:58

2

Този защо не си гледа фонтаните ами тръгнал да дава мнение за неща които не му са ясни?!

2019.07.02 | 14:37

1

Тоя пък кого представлява та и мнение по всичко има??На гоце хотелите или неговите имат нужда от довършване?!

Добави коментар

Водещи новини