Президентът Радев: За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение

  • 01 юли 2019 14:17

  • 329
  • 1
Президентът Радев: За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение
© Прессекретариат на президента

За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение. С удоволствие констатираме отличните политически отношения и държим те да бъдат задълбочавани и развивани. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в началото на срещата си днес с китайския премиер Ли Къцян в град Далян.

"Миналата година с вас констатирахме, че имаме непрекъснат ръст на двустранния стокообмен, и този факт ни радва. Също така си спомняте, че той е все още далеч от потенциала на нашите две страни", посочи Радев.

Все още китайските инвестиции нямат трайно присъствие в България, отбеляза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

България подкрепя инициативата "Един пояс, един път", това е една стратегическа инициатива, и ние сме активни участници във формата "17 плюс едно", отбеляза българският държавен глава. Той благодари за поканата и за възможността да участва в Световния икономически форум "Летен Давос", и да реализира държавното си посещение в Китай, което приема също като част от честването на 70-ата годишнина от дипломатическите отношения между двете държави.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
329 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.01 | 14:41

1

Кукундрилата там ли е иначе е грозно без нея

Добави коментар

Водещи новини