БСП иска изцяло нов модел на здравеопазване

  • 29 юни 2019 10:24

  • 730
  • 12
БСП иска изцяло нов модел на здравеопазване
© Novini.bg

Необходима е цялостна смяна на модела на българското здравеопазване, защото той през последните 20 години не функционира правилно и в името на гражданите. Това заявиха на пресконференция днес в Регионалния пресклуб на БТА във Видин народните представители от БСП Филип Попов и Цветан Топчиев.

Пресконференцията е по повод изявленията на министъра на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през от 26 юни, за намерения и готовност на министерството, да бъдат преструктурирани областните болници във Видин, Монтана и Враца.

Моделът, който сега се предлага от министър Ананиев не е с грижа за пациента, а за оздравяване на едно търговско дружество. Закриването на отделения е недопустимо, защото болницата е един организъм и при закриването на едно отделения на практика няма да работи цялата болница, каза Филип Попов.

Затова от БСП предлагат изцяло смяна на модела на здравеопазването, като болниците да не са търговски дружества, а социални лечебни заведения, в които всеки българин да се лекува. Филип Попов призова всички народни представители да се обединят срещу намеренията за преструктуриране на областните болници и отделения във Видин, Монтана и Враца, защото здравните заведения са част от националната сигурност на страната.

Последвайте канала на

БТА
730 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Георги

2019.07.01 | 15:39

12

Много странно е как администраторите нулират харесванията/нехаресванията на коментарите, когато не им допадат кои настроения преобладават. Този сайт да не е собственост на някой лигав чорбаджия като Домусчиев? :)

2019.06.29 | 12:40

4

А бе вие от БСП само искате бе. Вземете накрая и дайте нещо на тая държава. Аман от това искам, искам, искам. Не се ли наядохте вече? Ще се пръснете. Боклуци.

до червения малоумник под мене

2019.06.29 | 23:32

11

както винаги празни, лейнени думи от един червен олигофрен!
Затова само едно за те.бе спосрански де.бил: Зимата на другаря Жан Виденов! Още нещо за коментар, червен наглецо, нещо още за демокрация и капиталзъм, долни мръусни крадци и престъпници!
Вие нямате думате повеен бесепраски НЕКАДЪРНИЦИ!

Ренде

2019.06.29 | 20:30

10

В действителност, единственото, което донесе целият капиталистически период на българите, е мизерия, отчаяние и смърт!
Коментарът ти за пътищата, заводите,... бла-бла - ще прощаваш, но отдавна не съм чел по-голяма глупост. От друга страна, той прекрасно демонстрира просташкият манталитет на всеки капиталистически лумпен, какъвто без съмнение си и ти. Тъжно е за пореден път да се уверя колко много нискоинтелигентни, слабообразовани и неграмотни индивиди са се нароили в родината ми. Това обяснява защо България копае надолу, в самото дъно, вместо да погледне нагоре.
Никъде в държавите от западна Европа няма да намериш държава с данъци върху богатите от 10%, никъде няма да намериш държава с толкова гнусно здравеопазване, никъде няма да намериш държава с такава антиобразователна система, каквото е образованието днес в България. А едно от най-важните неща - всяка от държавите в западна Европа полага максимални грижи за гражданите си, а най-голямо внимание отделя на онези, които имат най-голяма нужда - безработни, бедни, инвалиди, пенсионери. Никъде тук няма държава, която да се е отказала от социалните си функции, както това го демонстрира управлението на Борисов през последните повече от 10 години. Но тук и хората са други - знаят правата си, не мълчат, както правят в България, не славят с екзалтирани лица политиците, а излизат на площада и се борят за правата си така, че да бъдат разбрани недвусмислено.
Съжалявам за бедните хора в България, които осъзнават случващото се и се опитват да се борят, но страдат заради глупаците, които продължават да гласуват за най-големите кретени. За самите глупаци не ми е жал - те си получават заслуженото, а всъщност дори не осъзнават какво още ги чака.

до червеното насрано Ренде

2019.06.29 | 19:32

9

Пътища, училища, детски градини, заводи и работни места, работни места и пак работни места!
Вие, червените престъпници само крадане, фалити, уволнения, хиперинфлация, студ, ГЛАД!
Това стигали , спосрански лайномет или да изброявам още, олигофрен нагъл!

Ренде

2019.06.29 | 13:54

8
Я изброй какво са ти дали ГЕРБ

2019.06.29 | 13:46

7

Абе тия само искат

parata

2019.06.29 | 13:36

6

Сегашния модел на здравеопазване е подчинен на финансовата печалба. Този модел не създава лекари и не лекува, той трупа милиони от кървавия труд на българина.400 болници а ефект нула.Това е нехайството и некомпетентност граничеща с престъпление .Това е ГЕРБ.

Яна

2019.06.29 | 13:13

5

Искат само когато друг е на власт иначе когато са те неискат нищо да правят защото паричките им трябват.Окрадаха исобствената си каса добри приватизатори.

...

2019.06.29 | 12:27

3

Вие защо не сменихте модела,докато бяхте три пъти на власт,бе глупаци или само знаете да лаете.

2019.06.29 | 11:43

2

От ПРОСТАЦИ акъл не искам

Добри пожелания

2019.06.29 | 10:45

1

Хубава идея, но както с казармата, пиленцето излетя. Заразените от алчност доктори, лекари няма да станат в името на никой народ и никой гражданин. Тази болест е нелечима. Ще си умираме тихо и с проклятие на уста.

Добави коментар

Водещи новини