Мая Манолова: Законодателството пази монополистите и фирмите за бързи кредити

  • 26 юни 2019 08:26

  • 1023
  • 1
© БНТ

Проблемът със свръхзадължеността е проблем не само на обществото, но и на кредиторите, които не могат да си съберат парите. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ.

"Бързите кредити бутат хората в сивия сектор или в миграцията. И сега младите и смелите хора, които са опитали със собствен бизнес и са се провалили, нямат втори шанс. Българското законодателство превръща българските граждани в най-беззащитните лица. С невъзможността за изплащане на кредитите младите хора губят своята перспектива. Законодателството пази монополистите и фирмите за бързи кредити. Банките и фирмите имат втори шанс, само гражданите нямат", каза още тя.

"Може ли да има финансово стабилна държава, ако няма финансово стабилни граждани", попита Манолова.

"Искаме хората да имат право да обявяват частен фалит. Над 82 % от гражданите очакват такъв закон. Без закон за частния фалит убиваме предприемчивостта на гражданите. Законът за частния фалит циркулира в НС от повече от 5 години", коментира омбудсманът.

"Пълно безобразие е въпреки всичко, което се случва по Черноморието, да се обвиняват къмпингуващите в съсипване на плажовете. Винаги може да има правила за дивото къмпингуване, без да има крайни рестркции", завърши Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1023 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.26 | 10:00

1

savsem estestveno manolova ta nali zakonite se praviat imenno ot grobarskite prestapnici i ubiici.

Добави коментар

Водещи новини