Александър Сиди: Фиаско беше конгресът на БСП, а не темата с партийните субсидии

  • 21 юни 2019 16:30

  • 584
  • 8
Александър Сиди: Фиаско беше конгресът на БСП, а не темата с партийните субсидии
© Нова телевизия

Румен Гечев да говори за фиаското на конгреса на БСП, а не по темата с партийните субсидии. Истината е, че докладът просто не беше готов да влезе в пленарната зала. Вероятно в началото на следващата ще има такъв доклад и тогава ще обсъдим и субсидиите. Това заяви в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия народният представител от ВМРО Александър Сиди по повод отложеното гласуване на размера на партийните субсидии.

Депутатът изрази учудването си от решението на ГЕРБ да подкрепи идеята на ДПС за диференцирано ДДС.

,,Издразни ни отношението на ДПС и тяхното лицемерие по темата. Сега ГЕРБ са се съгласили на намаляване на ДДС, а това беше и едно от желанията на ОП в началото на мандата ни, но тогава ни казаха, че това не може да се случи. Сега изведнъж приеха идеята на ДПС. Ако искат да управляват с тях, можеха да го направят преди две години. В крайна сметка данъците са част от коалиционната програма и това е въпрос, който ние задължително ще обсъдим на коалиционния съвет следващата седмица'', посочи Сиди.

По думите му намаляването на партийната субсидия на 1 лев би могло да доведе до нарушаване на партийната демокрация.

,,Нито една фирма няма да дари средства на малка партия, защото на нея ще й трябва по-голяма партия, за да лобира за нея и да си възвърне направета инвестиция. Затова смятам, че малките партии просто нямат шанс с частно финансиране'', сподели още народният представител от ВМРО.

Накрая той увери, че ВМРО няма да напусне коалицията със скандал, ако се стигне до такова развитие.

,,Ако някой иска да си тръгне от тази коалиция, нека да го направи. Но ние скандал не търсим. Със сигурност ВМРО няма да излезе от коалицията със скандал'', заяви в заключение Александър Сиди.

Последвайте канала на

Novini.bg
584 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ХА ХА ХА ХА

2019.06.21 | 21:20

8

За да останат още на власт тия ще легнат и на жълтите павета !!

2019.06.21 | 21:17

7

Писна ни от тия МЕНТЕ - патриоти .

2019.06.21 | 21:16

6

Тоя е същия глупак като вожда си бидона

Димитър Кънев

2019.06.21 | 19:51

5

Другарю Сидни ли си миди ли си. Ако се бяхте явили сами щеше да гледате парламента през крив макарон.Волен си осребри добре златният си пръст.Как може да се сдружаване със убийците на Българската икономика.Защо позволите един от преките виновници да стане евродепутат. На другите избори ще ви изритаме.

Решетников

2019.06.21 | 18:14

3

Веднага всички да коментират, имате си опорните точки. Иначе няма да има рубли утре!

Еретика.

2019.06.21 | 19:42

4

да другарко Стоянова ще се освелят. Но ти защо не кажеш колко ти плати катунският циганин Кирил Рашков та ощети държавата като не плати ШЕСТ МИЛИОНА ДАНЪЦИ.И тогава лай.

2019.06.21 | 17:43

2

Що не поговорите за вашето фиаско,дали наистина на изборите съществена роля не изиграха така наречените "свободни" гласове на ромите.за скандалите си вътре в уж коалицията,че понякога сте толкова жалки,да се обиждате по медиите,но властта не напускате,нали?

Какъв си ти.

2019.06.21 | 16:49

1

Не само сте фиаско а сте и едно недоразумение. Без циганските гласове ще мечтаете за парламента. Патриоти слуги на дявола.

Добави коментар

Водещи новини