Крум Зарков: Законодателният процес за размера на субсидиите беше форсиран

  • 20 юни 2019 13:07

  • 464
  • 3
Крум Зарков: Законодателният процес за размера на субсидиите беше форсиран
© Пресцентър БСП

Законодателният процес за размера на партийните субсидии беше форсиран, тези въпроси не бива да се решават по такъв начин. Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков по време на среща с НПО за партийната субсидия в Народното събрание.

Тази среща беше свикана в спешен порядък, защото законодателният процес беше форсиран. Едно предложение, което започна с грандиозното обещание за намаляване на партийните субсидии, се превърнa в цялостен дебат за финансирането на партиите, който върви към отварянето на възможността за частно финансиране на политическите сили. Тази възможност беше изключена от българското законодателство, посочи той.

Следобед само след час и половина Бюджетната комисия ще разсъждава по тези въпроси. Утре е предвидено първа точка в дневния ред да бъде именно това. За това и ние поехме инициативата да поканим представителите на изразилите позиция. Тези въпроси не трябва да се решават по такъв начин. Необходим е задълбочен дебат както между политическите сили, така и между политическите сили, гражданското общество и експертите, заяви Крум Зарков. 

Ваня Нушева, която е програмен директор на "Прозрачност без граница" благодари за поканата за дискусията. Ние се отзовахме на тази покана в отговор на позицията, която Асоциация "Прозрачност без граници", редица НПО, които разполагат с експертиза в тази област, Българската асоциация за политически науки, която всъщност обединява професионалната общност и редица експерти, изразихме преди няколко дни. Разбира се, бихме желали подобна дискусия да бъде организирана в многостранен формат и с участието на редица други неправителствени организации, каза Нушева, цитирана от "Фокус". Тя подчерта, че въпросите за финансиране на политическите партии и кампании са сериозни. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
464 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.06.20 | 15:31

3

KRUME KRUME - BSP - GUBI SAMO OT LIKA TI---- HORATA SA OTVRATEBI

2019.06.20 | 13:25

2

Ставаш само да миеш чиниите в Макдоналдс, боклукооо!

Това лайно от кога почна да разбира от политика

2019.06.20 | 13:19

1

Това л...йно от кога почна да разбира от политика

Добави коментар

Водещи новини