Даниела Дариткова: БСП искаха пазарлък за субсидията

  • 20 юни 2019 08:30

  • 1610
  • 18
© Нова телевизия

Правителството предложи субсидия 1 лев с оглед обществените очаквания и с оглед на това, че темата витае в общественото пространство още от 2016 година. Демокрацията значи народовластие, а народът предложи и реши чрез референдума партийната субсидия да бъде 1 лев. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е.

В рамките на приетия законопроект всяка една партия внесе своите предложения и всички направиха това, което смятат, че е подходящо и полезно. Освен ДПС, която предложи 0 лева, никоя друга партия не е направила предложение, различно от 1 лев. Затова, след като видяхме предложението на ДПС, ние ги поканихме и обсъдихме възможността субсидията да бъде 1 лев и да се възстанови възможността за субсидиране от юридически лица. БСП ни поканиха на един пазарлък, без да е ясно какво точно предлагат, а ДПС внесоха предложението си в Народното събрание. Ние спазваме Конституцията и правилника на Народното събрание и обсъждаме законодателни предложения, когато имаме възможност да се запознаем с тях предварително. БСП внесоха своите законодателния предложения в късния следобед вчера и от тогава не са ни канили на разговор, заяви Дариткова.

Според нея изсветляването на даренията от юридически лица ще помогне за прозрачността на процеса и ще допринесе демокрацията да стане реална. Има строго изискване партиите да декларират всичко пред Сметната палата, ще се поддържа регистър и отговорността ще бъде на партията, дари да приеме едно дарение или не, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

По повод думите на Крум Зарков от БСП, че това е атентат към демокрацията Дариткова отбеляза, че демокрация означава народовластие. След като народът се произнесе на референдум, не виждам заплаха. Защо БСП са изключително толерантни към финансиране от малоимотни граждани, а са против официалното финансиране от фирми, заяви Дариткова.

По думите ѝ законовите промени за партийните субсидии ще направят прозрачно финансирането на политическите партии.

Тя коментира и случая с 6-годишната Мария, родена със Синдром на Даун, която почина от левкемия, без да дочака лечение. Поемаме ангажимент да направим изслушване на управителя на НЗОК в Комисията по здравеопазване, за да може да се види какво е свършено през трите месеца, откакто Фондът за лечение на деца е към Здравната каса. Надявам се, ако има административен дефицит, той да бъде запълнен, защото дефицит на средства няма. Трябва да се оптимизират административните процедури, за да получи всяко дете най-доброто лечение, заяви Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1610 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Бонара

2019.06.20 | 15:38

18

Народе Всичко Това е Театър с хитри Актьори.

2019.06.20 | 09:46

11

Ако един депутат не разбира от закони няма място в парламента,а още по малко да води група,как се унижанате,нали сме парламентарна република,как тогава Борисов взел решение и редно ли е милионерите,които вие създадохте да определят кой ще ни управлява,къде ви е демокрацията

1000

2019.06.20 | 10:01

17

Не бе .Останали са без пари.Сами си го признаха че касата им е празна а Кури не иска да дава обяснения как и защо е празна. Предполагам че са ги раздали на бедни бабички и дедовци да си купят хляб и кисело мляко,нали са партия закрилница...Ако усетите сарказъм,не сте сбъркали в прочита...

ххх

2019.06.20 | 09:55

15

А ти само червените милионери ли признаваш? И как така партия която по наименование би трябвало да е защитник на социално слабите и онеправданите напълни редиците си с милионери на гърба именно на социално слабите?

2019.06.20 | 09:56

16

Отговорете според закона референдума събра ли достатъчно гласове да е законен и какво ще кажете на тези,които са гласували против,едните и другите са народа и още ако НС не изпълнява законите просто се махнете пък Борисов ще играе ролята и на МС И НС без това и сега го прави,вие сте едни пионки

дедо груйчо

2019.06.20 | 09:46

12

Комунягите само на думи са против фирмите и финансирането от тях.На практика ползват подставени социално слаби лица за да прикрият зависимостта си от олигархията. Финансирането на техния кандидат-президент Радев беше показно.Достатъчно е да се огледате всеки в собственото си населено място и ще видите кои фирми на кого са.Младите да попитат родителите ,или дядовците си ,да им обяснят за БКП прекръстила се на БСП и сметнала че така ще заблуди хората.

чико

2019.06.20 | 09:51

14

За никого не е тайна че червената олигархия позагуби от тоталното си влияние и сега закона за финансирането на политическите партии ще изкара наяве спонсорите на комунягите.Олигарсите им няма да се крият повече под благовидния предлог на благотворителността и ще стата ясни финансовите потоци към БКП.Това са им страховете.

alexievi

2019.06.20 | 09:48

13

Г-жо Дариткова, ако за Вас от ГЕРБ всичко е пазарлък, за някои може просто да е обсъждане. И ако обичате не забравайте, че парламента е над МС и съответно ББ.

Властта не може да се понася вече,

2019.06.20 | 09:44

10

а тия зверотини още повече утежняват теглото на народа. Толкова ли не можа да се намери една прилична българка в в тоя мутренски СДС-бардак на власт...

Колко е убава, толко е интелигентна

2019.06.20 | 09:42

9

тая седесарска кощрамба.

Как е възможно човек да легне

2019.06.20 | 09:40

8

с тоя седесарски орангутан, е това не мога да го разбера.

2019.06.20 | 09:40

7

Не се нахарчихте на народните пари,сега и олигарсите включете при вас,самият Борисов го каза,че не бива така,но да спечели изборите е готов на всичко,а нищо,че децата ни умират от бездарието ви и лакомията ви

Мисис Тиквеса

2019.06.20 | 09:39

6

Коя е да избереш, Ангелкова ли, Захариева ли, Цачева ли или тоя седесарски звер на снимката.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини