Правителството се разпореди с имоти

  • 19 юни 2019 14:58

  • 584
  • 0
Правителството се разпореди с имоти
© Novini.bg

С решение на Министерския съвет Министерството на културата получава за управление имот с площ 10 035 кв. м в град Ахтопол, заедно с построените в него пет сгради. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

До момента имотът е бил предоставен на Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция „Гранична полиция“, за нуждите на Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Бургас, но е с отпаднала необходимост за ведомството. Той ще се управлява от Министерството на културата с цел опазването на имота като археологическа недвижима културна ценност с категория „национално значение“.

Правителството разреши също продажба на активи, представляващи енергийни съоръжения, собственост на „Напоителни системи“ ЕАД, които са на територията на клон „Бургас“. Клон „Бургас“ стопанисва високоволтов електропровод (BEЛ) 20kV „Урожай“ и ВЕЛ 20 kV „Полевъд“. Правото на изключване и обезопасяване на съоръженията при настъпили аварии е само и единствено на „EVN България“ ЕАД, което е свързано със значителни разходи по заплащането на съответните такси.

Продажбата на активите ще се осъществи чрез пряко договаряне с „Електроразпределение Юг“ ЕАД (EVN) при начални цени не по-ниски от пазарната стойност, определена от независим оценител.

С друго правителствено решение имоти - публична държавна собственост се обявяват за имоти - частна държавна собственост и се апортират в капитала на „Сердика спортни имоти“ ЕАД. Имотите се намират в гр. София, представляват значим актив и притежават потенциал за осъществяване на държавната политика в областта на спорта. За да придобият тези имоти функционалност, съотносима с и приложима към реално задоволяване на нуждите в областта на спорта, е необходимо да се предприемат действия за подобряване на тяхното състояние.

Апортирането на имотите в капитала на „Сердика спортни имоти“ ЕАД ще доведе до повишаване на ефективността при управлението им и ще позволи реализирането на инвестиционни проекти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини