Волен Сидеров: Внасяме анекс към Договора за добросъседство със Северна Македония

  • 19 юни 2019 10:41

  • 966
  • 2
©

Партия "Атака" предлага анекс, който правителството да прикрепи към Договора за добросъседство със Северна Македония. Поводът за това са споровете за историческото ни минало. Тези спорове внасят напрежение в отношенията между двете страни. Това обяви лидерът на партия "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа по време на брифинг в сградата на Народното събрание, предаде репортер на Novini.bg.

"Анексът е изготвен от сътрудници на партия "Атака". В него е посочено, че исторически събития и личности се обявяват за общи, само с решение на комисията, след което се внася една забрана, тези личности да се употребяват без общо съгласие. Следва изброяване на личности и събития от Първата българска империя до Крумовата династия, всичко свързано с национално-освободителната борба, борбата за обединение на българския народ и всички събития, свързани с нашето обединяване в етнически граници. По този начин предотвратяваме бъдещи недоразумения или поводи за напрежение, употреба на исторически личности, събития от страна на македонски политици, историци и общественици. Показваме с внасянето на този анекс, че нещата трябва да се вършат на дело, а не само на думи“, подчерта лидерът на „Атака“.

Според него всички парламентарни групи трябва да изразят мнението си, защото става дума за българското национално достойнство. „Става дума за това да запазим паметта, историята си и да не позволяваме с тях да се спекулира. Сега имаме условията те да не могат да откажат, защото очакват нашето одобрение за ЕС. Иначе нещата ще продължат както досега. мне искаме напрежение между София и Скопие, искаме добро сътрудничество. На практика сме защитници на тезата - един народ - две държави. Очакваме подкрепата на коалиционни партньори“.

Помолен да коментира темата с партийните субсидии, Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа се скара на журналистите: „Аз ви говоря за националното достойнство, вие за субсидиите. Любимата тема. Предложили сме го преди години - държавната субсидия да е нула. Ако субсидията е такава, то тогава нека пропагандирането на идеите на партиите да не бъде платено - тогава ще е честно. Тогава партиите ще предлагат своите политически идеи. В Конституциите пише, че гражданите изразяват политически идеи през партиите“, подчерта той.

„Ние подкрепихме искането да стане един лев. Как ще се издържат - с дарения от фирми“, каза Сидеров.

Относно предложения начин на финансиране по модел на САЩ, Сидеров отговори: „Има икономическа разлика между САЩ и България. Това означава всеки един богат човек да си има партия. Добре, ако това искаме, да се каже ясно. Да се говори откровено, да не се крие зад лицемерието, че партиите харчели много пари. Имаме строга отчетност. Харчовете на всички партии са по-малки от бюджета на една национална медия на държавна издръжка. Не е това най-голямото перо и най-вредното нещо. Има други неща, с които можем да облекчим живота на българите“, обяви Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
966 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2019.06.19 | 15:27

2

Голем си Волене....Само да не подкрепяше така ревностно Руския Окупатор,ще те направим следващия Президент...Нашляпай ги малко Патриотично в Парламента...Да се сетят ,че са Българи ...

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ КУРВИ

2019.06.19 | 11:12

1

на ТИКВАТА ,ИЗЧЕЗВАТ БЕЗСЛЕДНО СЛЕД ТОВА.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини