Стоян Мирчев: За голямо нещастие на Борисов, напрежението в БСП беше потушено

  • 17 юни 2019 08:25

  • 3664
  • 12
Стоян Мирчев: За голямо нещастие на Борисов, напрежението в БСП беше потушено
© Кадър: БНТ

Вчерашният конгрес беше оздравителен за БСП, тъй като имаше напрежение в Националния съвет на партията. Напрежението беше потушено. От тук нататък предстои най-важната задача да се мобилизираме и да се явим по-силни, здрави и единни на предстоящите местни избори. Това каза в студиото на Сутрешния блок на БНТ Стоян Мирчев – член на Националния съвет на БСП, депутат от ПГ на БСП за България.

Според Мирчев решенията в партията се взимат по един демократичен начин, но е имало колеги - 4-5, които са критикували действията на партията. Точно вчера на конгреса се изчистиха тези недоразумения между нас, каза той.

Госпожа Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за искаше да подаде оставка както е нормално в една демократична, цивилизована държава. След една загуба лидерът поема по един или друг начин отговорността. За съжаление от страна на някои наши колеги, това беше използвано, за да се уредят вътрешни различия между тях и сегашното ръководство. Но партията много единно реагира. От почти всички организации в страната се получиха призиви тази оставка да бъде оттеглена, защото най-малкото сега не е моментът. Буквално ние вече влизаме в кампания за местните избори. Структурите трябва да започнат да избират своите представители за изборите октомври месец и не е в момента най-подходящата ситуация, в която партията може да се занимава вътре в себе си, коментира депутатът от левицата.

Мирчев е убеден, че решението да оттегли оставката на Нинова и е коствало много, тъй като това до някаква степен ще удари имиджово и самата нея. Тя преглътна всичко това и пое много по-голяма отговорност като оттегли оставката, каза Мирчев.

По думите му моралният акт е бил поет и от председателя на предизборния щаб Георги Свиленски, който си подаде оставката. Той пое цялата отговорност и назова грешките в кампанията за евроизборите, каза Мирчев.

Борисов има интерес в БСП нещата да не се случват, да има проблеми и напрежение. Но за негово най-голямо нещастие, БСП след вчерашния конгрес излезе единна, цяла, тъй като и гласуванията показаха едно огромно мнозинство на партията, почти 80%, допълни Мирчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
3664 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2019.06.17 | 14:53

12

Ей другарю джихадист, избръсни се първо, изтрезней от снощното пянство и си вземи хапчетата ,които чичо доктор ти е изписал!

Умник Гюро

2019.06.17 | 12:39

11

Браво. Хайде да им е честита на терористите от БКП/БСП новата/стара лидерка, другарката Курнелия Решетникова. На местните избори: под 10% за терористите-комунисти... А от там - директно в Сибир... С правата лопата и 2 метра под земята. И да не забравят да си заберат и жиголото, Фатмак Радев.

ИСТИНАТА

2019.06.17 | 12:35

10

Не случайно умен и мъдър писател е написал "Не народ, а мърша...". Думите "Достойнство и Морал" се използват от К. ИМПЕКСОВА, без да ги разбира. Достойно е да подаде оставка, а как се нарича да се откажеш "НЕДОСТОЙНО". Не закъсня да се включи и техният PR Р. Радев, който обърка ДЕМОКРАЦИЯ с ПРИВАТИЗАЦИЯ! Всички публични изказвания на ИМПЕКСОВА са цинизъм. УСПЕШНО ЗАТВЪРДИ "Г-ЖА ЛЪЖА". ИСТИНАТА е непозната дума! БКП/БСП /БЕСНИ СТАРИ ПЕНСИИ/. Време е "достойните" българи да осъзнаят истината за К. НИНОВА, за да спасим Б-Я от комунистическите окупатори.

Димитрова

2019.06.17 | 11:34

9

Това младо момче няма собствени мисли, а ни препредава думите на своята шефка. Жалка работа! В тази партия няма нищо демократично. Щом Корнелия остава начело на партията, значи предстои още една "победа" на следващите избори.

2019.06.17 | 10:45

8

Цирк дю БСП-пълна клоунада.

2019.06.17 | 10:23

7

За голямо щастие на ГЕРБ, Нинова остана на власт, което означава, че столетницата заминава тотално на боклука.

КЛОУН

2019.06.17 | 10:11

6

НИКОГА ,НЕ Е КЪСНО ДА СТАНЕШ ЗА СМЯХ.

50на50

2019.06.17 | 10:03

5

Напрежението е потушено и БКП/БСП е готова за следващия кютек - на местните избори! Но сега процентите вече ще са 10.

Българка

2019.06.17 | 09:46

4

Аз като гледам Борисов така беше притеснен,че чак на работа не ходеше. Смешници! Борисов си работи и не му пука. Той е много по достоен от цялото БСП на куп. Подава ли оставки -подава,а вие маймуни мръсни хем подавате хем не.ЦИГАНИЯТА ВИ Е ПЪЛНА!

2019.06.17 | 09:37

3

Абе на вас все Борисов ви е в устата

Добави коментар

Водещи новини