Атанас Зафиров: Време е за консолидацията на БСП и да се подготвим за местните избори

  • 15 юни 2019 09:25

  • 522
  • 16
Атанас Зафиров: Време е за консолидацията на БСП и да се подготвим за местните избори
© Фейсбук

Време е за консолидацията на БСП и да се подготвим за местните избори. Това заяви пред БСТВ Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП.

По думите му в дневния ред на Конгреса е заложено констатиране на оставката на председателя и стартиране на процедурата по пряк избор. Той изрази съгласие с думите на зам.-председателя на БСП Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в , че не е важно с кого, а какво очаква партията. 

„Не са случайни всички декларации и позиции от почти всички структури на партията, в които се призовава за мъдрост, за единение и Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за да не подава своята оставка. Според мнението на нашите другари тя не носи отговорност за загубата на тези избори“, подчерта Зафиров. Той допълни, че Общинският съвет на БСП-Бургас, с пълно единодушие и само с 2 въздържалисе са приели също декларация, в която се казва, че сега не е време за оставка и не Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е човекът, който трябва да носи отговорността. Зафиров сподели, че е получил и писмо от социалистка на 82 години, която го моли да представи мнението й на Конгреса: „Делегатите на Конгреса трябва да гласуват да остане Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и да се стегнем, за да може да победи БСП наесен на местните избори“. „Конгресът трябва да стартира процеса по подготовката БСП за предстоящите местни избори.Това е най-важната задача пред БСП“, обобщи Атанас Зафиров.

Той подчерта, че резултатите на последните избори са показали, че БСП връща позициите си в големите градове и в няколко областни града печели. „Това е предпоставка за победа наесен“, категоричен бе той. По думите му има координирана мащабна атака срещу БСП, която е концентрирана върху Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за като неин председател. Според него целта е БСП да бъде обезсилена и да бъде превърната в удобна и послушна опозиция. „Големият грях на БСП и на Нинова в частност, е че тя не се съгласи партията да е присъдружна на ГЕРБ. Ако това ръководство на партията бъде сменено, само след няколко месеца нещата ще се върнат към статуквото и БСП няма да бъде същата“, коментира той.

Попитан за партийните субсидии, Зафиров отговори, че всички партии, включително и ГЕРБ, казват, че това е популизъм. „Демокрацията предполага партиите да бъдат независими от всякакви олигархични кръгове и такова отнемане на субсидии няма никъде в Европа. Ние в момента правим обратното – хвърляме партиите в лапите на олигарсите. Няма как да очакваме добър резултат от това. Всичко го разбират, но в момента се прави на инат и напук. Това е и част от сценария за смяна за ръководството на БСП“, заключи Атанас Зафиров.

Последвайте канала на

Novini.bg
522 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Като във всяка нормална шайка

2019.06.15 | 13:54

16

На канадска трябва да решат кой ще е шефа в БСП.

2019.06.15 | 13:07

15

Да спечелим изборите наесен,ще спечелите от трите най продължението го знаеш

Пророка

2019.06.15 | 11:36

14

НИЩО НАМА. ДА СТАНЕ ЩЕ. СЕ ИЗПОКАРАТ КОЙ ДА ВРЪЩА ПАРИТЕ, НАДВЗАТИТЕ МИЛИОНИ СОБСИДЯ

...

2019.06.15 | 11:30

13

Партизан за бой се стяга...

Vuzmezdie

2019.06.15 | 11:29

12

Утопия - Утопия (на гръцки: οὐ – „не“ и τόπος – „място“, т.е. „не място“ или „място, което не съществува“) изобразява един желан, съвършен свят, който е различен от реално съществуващия.Неосъществима мечта. Чичо Наско е страстен фен на утопистите.11-години живее в Страната на чудесата, при принцеса Корнелианка. Е, хайде сега да се стегнем, че наесен пак ще сънуваме розови сънища - да видим де ще найдем пещерата на Али баба! Е, пък ако пак загубим ще кажем, че други са виновни, сакън, да не си помислите лошо за принцеса Корнелианка!!! / ... из редовете на българска народна приказка.../

Българка

2019.06.15 | 11:17

11

Изобщо не се гответе за избори,защото няма да ви минат лъжливите трикове. Видиш ли комунист,удари му един юмрук защото си закъснял цели 30години. Вие сте долни,лъжливи и крадливи до безобразие.

2019.06.15 | 10:31

6

podgotovkata za izbori uvajaemi e kupuvaneto na ciganski glasove a vie niamate i ne davate tolkova pari.

До простия!

2019.06.15 | 11:03

10

Подготовката глупако, е да излъжят, колкото се може повече глупаци, като теб !

2019.06.15 | 10:38

7

Да живее Америка руснаците са наши врагове ние ще се бием на страната на Америка срещу Русия и ще умрем за американците защото ние сме най евроатлантически ориентирана държава в света сваляне на Америка русия

До олигофрена

2019.06.15 | 11:02

9

Какво си написал бе, тъпанар ?

Каква всъщтност ти мисълта ?

Ти сам, разбираш ли си я ?

Избирател

2019.06.15 | 10:42

8

Оставете я тая лайниометка бе, оставете я и оставете НАС , нормалните хора в БЪлгария, нсй детне да си отдъхнеме от ВАС, НАГЛИТЕ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!
Вече почти една година не минава ден, в който знаен и незанен червен крадец и наглец, да не ни занимава с лайнивата ви и насрана до гуша гнусна партия!

Умник Гюро

2019.06.15 | 10:03

5

Точно този паржо с надпис "ДС" на челото ще консолидира червените терористи... Няма живот в България за вас, червени боклуци.

Добави коментар

Водещи новини