Къмпингуването извън плажовете вече е разрешено със закон

  • 13 юни 2019 12:32

  • 2831
  • 1
Къмпингуването извън плажовете вече е разрешено със закон
17 50дни
© Pixabay

Парламентът прие окончателни промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

С измененията се въвежда законова възможност извън територията на морските плажове и местата за официално къмпингуване да се създават зони, в които е разрешено временното разполагане на палатки, кемпери и каравани.

Досега нямаше въведени законови правила относно това.

С измененията се въвеждат глоби за поставяне на палатки и плажни принадлежности (кърпи, чадъри и т.н.) върху дюни, като глобата е от 500 до 1000 лв. Предвиждат се санкции и за паркиране или преминаване на автомобили през пясъчните образувания. Те ще са в размер от 1 000 до 3 000 лв., като може да се конфискува и имущество на стойност между 3 000 и 5 000 лв.

Законът предвижда още и в местата, които не се категоризират като къмпинги, да се разрешава поставянето на обекти за обслужване на отдиха и туризма без търговско предназначение като кътове за отдих, беседки, заслони, пейки, маси, информационни табла, чешми, дървени огради, скари и други, които не представляват строителство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2831 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
RMM

2019.06.13 | 16:17

1

Правилно! Върху дюните може само да се строи или да се изравняват с булдозери или друга подобна техника, когато пречат на някоя тъпа мутра! За обикновените хора - глоби и затвор!

Добави коментар

Водещи новини