„Доктрината Тръмп” – един прочит на глобалното управление на президента на САЩ

  • 13 юни 2019 10:53

  • 434
  • 1
„Доктрината Тръмп” – един прочит на глобалното управление на президента на САЩ
© личен архив, бтв, бнт

Интелектуалци, общественици, студенти и докторанти от УниБИТ и УНСС дискутираха монографичния труд на д-р Борислав Цеков “Доктрината “Тръмп” срещу неолибералния глобализъм” в в Националната библиотека “Св.св.Кирил и Методий ” .

Научен редактор на монографията е проф. д-р Желка Генова, преподавател в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.

Авторът д-р Цеков отговори и на многобройни въпроси, свързани с различни аспекти на управлението на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и неговото отражение върху международните отношения. “Както сами ще се убедите, тази книга не е възхвала на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския – неговата политика може и трябва да бъде критикувана от различни идеологически позиции, както всяко едно управление. Но книгата развенчава пропагандните митове и лъжи, които крепителите на статуквото или непросветените отрицатели на Тръмп тиражират. С нея се очертава дълбокият идеологически обрат в Белия дом, който настъпи с избирането на 45-я американски президент. Този обрат е особено видим при съпоставителния анализ на Стратегията за национална сигурност на САЩ, приета от Тръмп през 2017 г. и стратегиите на неговите предшественици от Рейгън насам, завърши д-р Цеков.

Председателят на Академичното събрание на УниБИТ и директор на института по ИНФОРМАЦИЯ И СИГУРНОСТ проф. Стоян Денчев беше модератор на това интересно събитие. Денчев направи атрактивно въведение, показвайки слайдове с популярни послания от кампанията на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и неговите действия като президент на Съединените американски щати. "Иска ми се и ние, по примера на президента Тръмп,  да направим България велика отново", заяви проф. Денчев. За монографията на д-р Цеков той изтъкна, че това е труд, който представя богата  фактология и прави теоретични обобщения, показващи задълбочено познание за американската политическа система и традиционния американски консерватизъм като политическа тенденция в САЩ.

Според проф. Владимир Чуков тази монография е най-задълбоченото и актуално научно съчинение от български автор, посветено на съвременната американска политика.

Последвайте канала на

Novini.bg
434 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.13 | 12:53

1

Тръмп се оказа най-слабият президент от създаването на САЩ.

Добави коментар

Водещи новини