Румен Радев заминава на официално посещение в Унгария

  • 13 юни 2019 07:18

  • 326
  • 5
Румен Радев заминава на официално посещение в Унгария
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде на официално посещение в Унгария по покана на президента на страната Янош Адер, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Визитата на президента е в рамките на два дни (13 и 14 юни).

Българският президент и неговата съпруга Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена ще бъдат посрещнати с официална церемония от президента Адер и съпругата му Анита Херцег. В президентския дворец двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Унгария, след което ще дадат съвместна пресконференция.

Сред акцентите в разговорите на държавния глава в Будапеща ще бъдат актуални въпроси от регионалния, европейския и международен дневен ред, сътрудничеството в областта на отбраната и сигурността и миграцията, както и двустранните търговско-икономически отношения, инвестициите, туризма, културата и образованието. Президентите на България и Унгария ще обсъдят перспективите на държавите от Западните Балкани за интеграция в ЕС и НАТО.

Освен разговорите с унгарския президент Янош Адер са планирани и срещи с министър-председателя Виктор Орбан, както и с председателя на парламента Ласло Кьовер.

В Будапеща президентът и съпругата му ще проведат среща с представителите на българската общност в Унгария.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
326 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2019.06.13 | 12:27

5

Фатмак Радев да върви на майка си в п.тката и повече да не се вясва в независима България. Кремълска проститутка и национален предател.

Българка

2019.06.13 | 07:57

1

Каква ли ще я свърши и какви ли ще ги плещи?!

Vuzmezdie

2019.06.13 | 10:15

4

Сигурно ще връща комисионната, която е взел за Грипените, а пък Десиславка ще си купи червило, дето да не личи, че се размазва по бузките на чуждестранните официални лица!!! Две години напусто се харчиха държавни пари да се научат, ама хе на!!!!!

2019.06.13 | 08:59

3

Ами и теб да те изберат 2 000 000 души и ти пътувай и ,,плещи" по света...:)?!

Циркове.

2019.06.13 | 08:07

2

Поредната екскурзия на двамата тъ...па...ци.Ще има пак излагаций.Поне се напътуваха тези.

Добави коментар

Водещи новини