Цвета Караянчева: България ще продължи да подкрепя усилията на Косово за присъединяване към Европейския съюз

  • 11 юни 2019 14:48

  • 277
  • 0
Цвета Караянчева: България ще продължи да подкрепя усилията на Косово за присъединяване към Европейския съюз
©

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изрази подкрепата на България за усилията, които Косово полага за интегриране в Европейския съюз. Тя разговаря с председателя на парламента на Република Косово Кадри Весели, който е на посещение в София.

България ще продължи да подкрепя и подпомага усилията на всички страни от региона на Западните Балкани, които желаят да станат част от ЕС, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя припомни, че тази тема беше сред основните акценти по време на първото за България председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Ние сме готови да окажем помощ на страните от региона, защото знаем колко е труден процесът на интеграция и колко е важно да можеш да разчиташ на приятелска подкрепа, подчерта председателят на Народното събрание.

Председателят на парламента на Република Косово Кадри Весели изрази благодарност към България за подкрепата, която оказва на Косово и посочи, че страната ни е успяла да привлече вниманието към темата за присъединяването на страните от Западните Балкани към ЕС. Членството в ЕС е стратегически приоритет за Косово, знаем, че изпълнението на тази цел е свързано с редица предизвикателства, но сме готови да предприемем необходимите действия, добави той. Благодарим на България за оказаната подкрепа и се надяваме тя да продължи да ни подпомага и занапред, подчерта Кадри Весели.

Сред обсъдените теми бяха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между парламентаристите от двете страни. Особена роля в него трябва да имат народните представители от групите за приятелство в двете законодателни институции, които могат да способстват за развитието и разширяването на сътрудничеството в различни области, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подари на своя косовски колега почетен плакет на българския парламент, посветен на 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, и му показа пленарната зала на Народното събрание.

Последвайте канала на

Novini.bg
277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини