Сергей Станишев: БСП се превърна в популистка партия

  • 09 юни 2019 12:10

  • 2587
  • 21
Сергей Станишев: БСП се превърна в популистка партия
© Булфото (архив)

Битката не е да се отсече нечия глава, а спорът е за политическата линия на партията и за това как функционира като вътрешна демокрация. Спорът е дали БСП остава социалистическа по идеология и проевропейска политическа сили или се превръща в популистка консервативна партия. Втората тенденция я виждаме през последните две години – с подчертано евроскептично говорене и с влизане на терена на т.нар. "патриоти".  Това сподели в интервю за БНР Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, председател на ПЕС и евродепутат.

,,Въпросът е политическият доклад за представянето на социалистите на изборите, приет от Националния съвет на социалистите, да свърши работа на БСП да не повтаря системните си грешки. Едноличният стил на вземане на решения, често – политика на инат, без да се оценява правилно общественото мнение, загърбва колективния характер на БСП'', допълни Станишев

По думите му вътрешният диалог в БСП е тежко нарушен.

,,Докато в партията не създадем атмосфера на взаимна чуваемост, а не на вътрешни войни, докато не започнем да разговаряме и да вземаме решения, отчитайки различните мнения, никой няма да ни връчи в ръцете управлението на държавата. Ако не можеш да осигуриш мир в собствената си партия, как ще осигуриш спокойствие и перспектива на държавата'', обясни още той.

Станишев нарече "имитация на оставка" решението на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за да се оттегли от председателския пост в БСП. Според него позицията ѝ е далече от поемането на отговорност.

,,Много пъти съм казвал, че не можеш два пъти да влезеш в една река. След като съм подал оставка, имам достатъчно ангажименти и отговорности. За мен битката не е лична'', почерта лидерът на европейските социалисти.

По повод номинацията на евродепутата Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее за председател на делегацията на българските социалисти в Европарламента Станишев каза, че в това не вижда политическа логика.

,,Аз ще помагам на Витанов, но той, непознавайки този механизъм и отношения, ще трябва да отстоява наши конкретни интереси като делегация'', поясни Станишев.

Според него шансовете на кандидата на социалистите за председателския пост на Европейската комисия Франс Тимерманс са големи.

Последвайте канала на

Novini.bg
2587 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
Лина

2019.07.05 | 23:42

21

Как може така да хулите? Станишев е интелигентен и с европейско поведение.

Лимана

2019.06.10 | 19:45

20

Серго здрасти бе циркаджия ! Добре те наритаха другарите ама ти е кеф нали така хо хо хо

Чочоолу

2019.06.10 | 15:27

19

Не си тровете нервите с разни догадки и измислици бе , хора. Истината обикновения човек я знае и често коментира тук. А , тя е : БКП създаде СДС ,които се възползваха от изплуването си на върха ,разрушиха и ликвидираха всичко построено от хората преди 1989 год. Появи се трети играч наследник на БКП - ГЕРБ. Лъгаха и крадоха десетина години ,хората ги намразиха , видяха че изтърват двата края и се прегърнаха с близнака си по ликвидация - СДС. Сега всички останки от БКП , СДС и ГЕРБ са против БСП ,защото още след 1989 год. ,тя им отне голямата лъжица от кацата с меда . Така са се вплели ,че не дават на социалистите повече от една година да са във властта. Разбира се ,подържани от новите си американски и евро господари,които веднага спират парите щом БСП спечели избори.Това е истината !

????

2019.06.10 | 08:36

18

А,Вие НЯМА ли,да подадете НАЙ-ПОСЛЕ ОСТАВКА?! Да,ДА,ДА,ОСТАВКА!!! ВЪРВЕТЕ си!!! Вие и Пунта МАРИТЕ около Вас ,са ПРОБЛЕМА на "БСП"!!!

А4 Кьопек

2019.06.09 | 23:33

17

От лапачи и ликвидатори станахте популисти, Щото само това ви остана, Да се надупвате пред А. Карпов и да лъжете колко обичаме рашките, пък в ПЕС - о колко сте велики на запад. Фурнаджийски лопати, на хората им писна да ги габаркате и да изнасяте млрд. от страната. Айде - оплетохте си кошниците - поне се скрийте. ЧЕ НИ СЕ ГАДИ ОТ ВАС.

гост

2019.06.09 | 21:31

16

БСП не е социална партия от 1989 т.е. след чифутския вътрешен преврат в БКП. От тогава насам са "капиталисти", които не са си изработили сами капиталите.....

gigi

2019.06.09 | 20:33

15

Станишев пое към Европа като типичен беглец загубил всички възможни избори.Той не остана да подкрепи и реформира БСП. Само при накърнен личен интерес го чуваме сега.Ако утре му е изгодно да е с Русия ще е първи на редицата. Един човек без мнение без позиция,без морал.

Умник Гюро

2019.06.09 | 18:57

14

Избийте се, долни червени терористи! Голям кеф!

2019.06.09 | 18:35

13

ГЛУПАК !!

?!

2019.06.09 | 18:18

12

Др.Станишев не бе ли известен с това,че няма нито един ден трудов стаж...?!

Добави коментар

Водещи новини