БСП и ГЕРБ влязоха в спор за партийните субсидии и Еврозоната

  • 07 юни 2019 08:42

  • 1076
  • 3
БСП и ГЕРБ влязоха в спор за партийните субсидии и Еврозоната
© БНТ

Ставаме свидетели на див популизъм, че едва ли не от сегашната субсидия се облагодетелстват днешните партии. Затова внасяме това предложение партийната субсидия да стане 1 лев, за да се сложи край на този популизъм и да се спре настройването на обществото срещу политическите партии и в частност ГЕРБ от нашите опоненти. Това заяви в сутрешния блок на БНТ народният представител от ГЕРБ и член на бюджетната комисия в НС Александър Иванов.

Относно обвинението на опозицията, че предприетата стъпка е ''кризисен ПР'' Иванов отвърна, че кризисен ПР е ситуацията в БСП, тъй като изгубиха изборите, а техният председател Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за подаде оставка.

От своя страна опонентът му в студиото - депутатът от БСП проф. Румен Гечев, отново обяви, че става дума за кризисен ПР, който не е свързан със субсидиите, а с доклада на ЕК, който той определи като ''опустошителен''.

,,В този доклад ясно пише, че българското правителство не се справя с корупцията, както и с проблема с изпирането на пари. С други думи, казва ни се, че ще видим Еврозоната през крив макарон. Освен това мониторинга над България не пада, а се засилва'', посочи Румен Гечев.

,,Въпросният доклад е ежегоден и се изпраща до всяка държава-членка на ЕС. В него има единствено препоръки, в които се казва да продължат усилията в борбата с корупцията и инвестициите в образованието. Така че нека да се уповаваме на фактите и да се придържаме към естеството на доклада, а не от БСП да четат докладите като дявола евангелието'', заяви депутатът от ГЕРБ.

,,Докладът постави оценка "слаб" 2 на това българско правителство'', обяви Румен Гечев и допълни, че страните от Еврозоната са променили специално за нас механизма за кандидатстване, за да не бъдем допуснати в т.нар. ''чакалня''.

,,По-важното е, че отговаряме на всички критерии за влизане във Валутния механизъм'', отчете Иванов и добави, че документи за влизане в ''чакалнята'' са подадени.

Накрая депутатът от управляващите попита Румен Гечев как от БСП ще поддържат телевизията, вестника и платените си социолози, когато субсидията на партиите стане 1 лев.

,,Затова не одобрявате предложението за намаляване на субсидията'', завърши Иванов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1076 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Филип

2019.06.07 | 16:53

3

На всичките партии и управници "поздрави на майките им",че са отгледали такива ЧЕДА!

2019.06.07 | 10:26

2

Гечев, ти нямаш думата. Ти съсипа България по времето на Виденов, фалира 16 банки и доведе Българите до просешка тояга. Защо говориш сега, нима мислиш, че хората са късопаметни или малоумни. Скрий се с твоята терористична партия и никога не се показвайте. Не се ли накрадохте вече?

2019.06.07 | 09:19

1

Гечев ,корупцията е и партийната субсидия от 11лева,в найбедната евродържава .България .С вас с БСП вече е приключена като партия.Хем нама да вземете субсидия ,хем никога няма да видите власт щом сте бетонирани мозъци

Добави коментар

Водещи новини