Екатерина Захариева заминава на посещение в Словакия

  • 06 юни 2019 11:08

  • 218
  • 1
Екатерина Захариева заминава на посещение в Словакия
©

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заминава на посещение в Словакия на 6-7 юни, съобщиха от министерството. Тя ще участва в международната конференция ГЛОБСЕК и ще се срещне с министъра на външните работи и европейските въпроси Мирослав Лайчак.

На 7 юни двамата първи дипломати ще обсъдят двустранните отношения, разширяването на ЕС, както и резултатите от изборите за Европейски парламент през 2019 г. Външният ни министър ще участва и в 14-ото издание на форума ГЛОБСЕК - независима неправителствена организация, ангажирана с повишаване на сигурността, просперитета и устойчивостта в Европа и по света чрез изследвания и анализи на външната политика и международната среда. На събитието се очакват политически лидери от цял свят.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще дискутира европейската интеграция на Западните Балкани в панела "Отдалечават ли се Западните Балкани от Европа", в който ще участват и президентите на Сърбия и на Черна гора Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. и Мило Джуканович, както и генералният секретар на Регионалния съвет за сътрудничество Майлинда Брегу.

На церемония в българското посолство в Братислава министър Захариева ще награди Емилия Хрушикова - основател и дългогодишен член на ръководството на Културния съюз на българите и техните приятели в Словакия "Хр. Ботев" за приноса й към българското малцинство в Словакия.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.06 | 11:57

1

Да и рам направи една свирка и хайде в къщи

Добави коментар

Водещи новини