Представители на АБВ се срещнаха със селскостопански производители от село Шарково

  • 05 юни 2019 16:58

  • 300
  • 1
Представители на АБВ се срещнаха със селскостопански производители от село Шарково
© АБВ

Председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, областният председател на партията в Ямбол Здравко Златаров, доктор Камелия Стаматова, ветеринарен лекар от Тракийския университет, проф. Михни Люцканов, също ветеринарен медик, се срещнаха със селскостопански производители от ямболското село Шарково, където преди година бяха евтаназирани за последно домашни животни заради заплаха от шап.

Животновъдите, които организираха серия от протести, докато течеше умъртвяването на стадата им, коментираха с възмущение, че все още няма национално становище от заинтересованите институции по въпроса за заразата и за това, че такава всъщност не е имало.

Един от собствениците на селскостопански животни, чието стадо не е било евтаназирано – Ана Петрова, покани представителите на АБВ да видят животните й и сподели, че продължава да води съдебни дела. Тя каза също, че е получила и серия от заплахи за живота си с ултиматум да спре съдебните си жалби. За да разреши да избият животните й, тя получила и предложение за 100 000 лева. Тези собственици, чиито животни бяха избити, са получили по 190 лева на глава добитък – сума, която далеч не покрива стойността на пазарната цена.

Пред селскостопанските производители от ямболското село Шарково Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в се ангажира да организира среща на територията на Стара Загора по темата, на която ще бъдат поканени представители на ресорното министерство, на академичната общност, народни представители от комисията по земеделие от ямболския регион, БАБХ, животновъдите, чиито стада бяха избити и запазилата стадото си и продължаваща битката за него Ана Петрова.

„От тази среща търсим резултат в три посоки – оценка на действията и бездействията на държавните институции и престъпното поведение при избиване на повече от 4000 животни, за която единствено ПП АБВ даде оценка преди една година. Ще настояваме за промени в нормативната уредба, в това число и законодателни които да позволят на Ана Петрова да запази стадото си. Ще настояваме също за промени в ЕП, които да не допускат избиването на здрави животни на територията на Европа“, посочи Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. Той коментира, че съучастници в избиването на животните в региона са всички евродепутати и народни представители от Ямболския регион, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
300 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.06 | 07:05

1

A бе хората не знаят ли, че тоя пикльо на снимката НЕ може да им помогне, зашото е другарят НИКОЙ!
Неговата групичка, утайка на БСП, не е дори в НС!
Хора, тоя скапаняк само ще ви опикае селото и мегдана, а вие ще си загубите напразно времето!

Добави коментар

Водещи новини