Мирослав Найденов: ЕК ще ни удържи пари, ако бенефициентите, злоупотребявали със средства, не ги върнат

  • 04 юни 2019 07:59

  • 736
  • 3
Мирослав Найденов: ЕК ще ни удържи пари, ако бенефициентите, злоупотребявали със средства, не ги върнат
©

Глобите на бенефициентите, които са злоупотребявали със средства, получени по Програмата за развитие на селските райони, трябва да бъдат събрани. В противен случай санкциите ще са за сметка на републиканския бюджет. Европейската комисия няма да ги признае като разходи и тези пари ще бъдат удържани от следващи плащания към страната-членка. Това заяви бившият земеделски министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в ефира на БТВ.

Той коментира промените в Закона за подпомагане на земеделските производители, които група депутати внесоха в парламента. Според тях държавата няма да връща пари от наложените глоби.

Новите текстове идват след решение на ВАС, с което бе отменена методиката, по която се налагат глоби по земеделски проекти.

Според Найденов обаче е възможно глобени бенефициенти по програмата да потърсят правата си в съда в Страсбург, тъй като методиката веднъж е отменена от съда, а парламентът се опитва да промени закона със задна дата.

"Ще се дадат добри основания за атакуване на подобен законодателен акт. Ако той падне, например след решение на Конституционния съд или президентът му наложи вето, се връщаме в изходна позиция, да не могат да бъдат събрани тези средства, които трябва да бъдат върнати от недобросъвестните бенефициенти", казва той.

Според него законодателството трябва да бъде прието, защото ще засегне всички бенефициенти по програмата за селските райони.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
736 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българка

2019.06.04 | 10:33

3

От къде на къде пак ние ще плащаме?! Да плащат тези които коват уродливи закони и всички по веригата. Държавници,вие добре ли сте? Май искате да разберете колко е голямо търпението на хората? Разберете,че повече неможем! Всички развити държави си събират данъци,глоби и так нататък. Стига вече гавра с народа.

2019.06.04 | 09:09

2

не се коси мършо

ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА

2019.06.04 | 08:34

1

СЕ ОПИТВА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ,КАКТО ГО ПРАВИ ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ -ОТ СЪДЕБНА СПРАВЕДЛИВОСТ. ОТНОВО КРАЖБИТЕ ЩЕ, СА ЗА СМЕТКА НА ИЗЧЕЗВАЩИЯ БЪЛГАРСКИ ЕТНОС.

Добави коментар

Водещи новини