Илияна Йотова: Европейците гласуваха срещу езика на омразата

  • 31 май 2019 13:43

  • 634
  • 4
Илияна Йотова: Европейците гласуваха срещу езика на омразата
© Прессекретариат на държавния глава

В стремежа си да привлекат повече гласове много партии заложиха на езика на омразата. Той надделя над фалшивите новини в кампанията за европейските избори. Европейските граждани гласуваха за тези, които им дадоха надежда, и против тези, които ги караха да мразят. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на международна конференция в София, посветена на дезинформацията и фалшивите новини в контекста на европейските избори, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Според вицепрезидента рекордно високата избирателна активност е показала, че европейските граждани не са безразлични към политиките в Европа. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , посочи, че две трети от новите евродепутати са от проевропейски партии, евроскептиците не успяха да надделеят.

„Европейските граждани заложиха на европейските решения на националните проблеми. Трябва да се изработят политики в полза на гражданите, а не на брюкселската администрация“, отбеляза вицепрезидентът.

„Най-важното предстои – тези, които спечелиха, трябва да разчетат правилно посланията на европейските граждани, които искат сигурност и достоен начин на живот“, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.
Вицепрезидентът заяви, че резултатите от евроизборите са нарушили доминацията на двете големи фракции в Европейския парламент – дясноцентристи и социалдемократи, и при тази ситуация разпределението на постовете няма да се решава само от тях.

Според Йотова традиционните леви и десни партии са загубили доверието на своите привърженици, тъй като липсва ясно разграничение между техните послания. „Автентичните партии трябва да си направят сериозни изводи“, заяви вицепрезидентът.

Според Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , дебатите за постовете в Европа трябва да се водят пред очите на европейската общественост, а не в заключените зали при изключени мобилни телефони. Вицепрезидентът посочи, че Европейската комисия не трябва да бъде политизирана, каквато е в момента. Вицепрезидентът изрази мнение, че процедурата с т.нар. общ кандидат за неин председател очевидно не работи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
634 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Българка

2019.05.31 | 16:37

4

Олее то имало един човек в това президентство който да говори нормално. Оня надъхан селяк само заяждане и простотии. То май по-добрещеше да бъде тя за президент. Една идея е по-добре.

Избирател

2019.05.31 | 15:04

3

ДругаркЕ, Йотова това го кажете на другарките ви от Спосрано 20, лайнометките Говнелия Импексова и лена Офшорната!

asd

2019.05.31 | 14:47

2

тия пак дадоха дефиниция за "врага на народа"

Умник Гюро

2019.05.31 | 14:44

1

Да европейците гласуваха, но другарката Йотова е евразийска, рижава, комунистическа свиня.

Добави коментар

Водещи новини