Политолог за оставката на Цветанов: Епизод от сериала "Гущерът си къса опашката"

  • 30 май 2019 14:31

  • 2420
  • 2
Политолог за оставката на Цветанов: Епизод от сериала "Гущерът си къса опашката"
© YouTube

Оставката на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се очакваше под една или друга форма в рамките на тази година, макар че имаше колебания и съмнения кога точно ще бъде подадена. Това каза пред БНР доц. Борис Попиванов, преподавател по политология в СУ "Св. Климент Охридски", в коментар за оттеглянето на Цветанов от всички политически постове в ГЕРБ.

Моето обяснение е, че след успеха на изборите за Европейски парламент, лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е преценил, че сега е най-подходящото време. Сега неговите опоненти се намират в най-слабата си възможна форма, за да може да продължи напред без Цветанов и да развие този нов сюжет, който се превръща в централен за него. Това е сюжетът с прочистването на редиците на партията и с овладяването ѝ от самия Борисов. В крайна сметка тук наблюдаваме епизод от сериала "Гущерът си къса опашката".

Доц. Попиванов коментира и това дали само “Апартаменгейт“ е в основата на оставката на Цветанов: "Според мен не само апартаментите бяха повод. Те бяха онази искра, която подпали бурето на общественото недоволство, конкретно по адрес на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, но всъщност от повече от година ние можем да наблюдаваме как в ГЕРБ разминаванията между Борисов и Цветанов имат нееднократни проявления".

Кой ще замени Цветан Цветанов: "Това не е формален въпрос - кой ще бъде началник на предизборния щаб на партията, а е и съдържателен. Защото ние бяхме свикнали с идеята, че Цветанов е онзи, който печели изборите на ГЕРБ, че той е основният организатор, че той е фигурата, която разполага с ресурсите".

Борис Попиванов коментира още: "В началото на предизборната кампания Борисов направи един много категоричен жест – създаде един председателски предизборен щаб на коалицията ГЕРБ-СДС, който постави в подчинено положение щаба на Цветанов, което показа, че вече Борисов смята да бъде фигурата, която пред публиката, структурите и хората от ГЕРБ ще олицетворява организационната работа".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2420 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.30 | 15:25

1

A ние наблюдаваме вече месеци наред шизофренния трилър на чер.вените бок.луци като те.бе, дру.гарю Доцент, "С.ери лай.на и дразни българския народ с идеята да им омръзнеш и да те изберат пака да го кра.деш" !
Тоя досаден, га.ден и мръ.сен сериал явно няма да спре докато не изхвърлиме всички чер.вени па.рцали като този доцент от всички държавни постове!

2019.05.30 | 15:53

2

МНОГО СЕ РАЗХЛЕНЧИ БЕ БОКЛУК

Добави коментар

Водещи новини