Борисов: В някои организации на ГЕРБ ще чистя всичко до корен

  • 28 май 2019 18:57

  • 12482
  • 61
© Getty Images/Guliver (архив)

Никога не се меся в работата на други партии. И никога не съм си давал мнението какво трябва да направят в тях и кой да им е лидер. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред журналисти в Брюксел по повод подадената днес оставка от лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. В Брюксел министър-председателят ще участва в Неформална работна вечеря на държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз.

Той коментира подадената днес оставка от лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, като заяви, че никога не се меси в работата на други партии. И никога не съм си давал мнението какво трябва да направят в тях и кой да им е лидер. Много пъти са ме подканяли и са правили такива намеци и аз съм давал оставка, когато съм мислел, че управлението трябва да бъде преструктурирано. За мен важното е, че в България сме победили лидера на европейските социалисти в пряк двубой, заяви Борисов.

Нека да изчакаме още малко да станат ясни резултатите. Резултатите на ГЕРБ са много добри за състоянието, в което влязохме в тази кампания. Ние сме категорично първа политическа сила сред работещите, младите и висшистите. Губим от БСП сред хората над 60-годишна възраст, сиреч след 13 юни (на 13 юни тази година премиерът навършва 60 години - б.р.) и аз мога да се запиша там, и нискоинтелигентните, хората с основно образование. 21 области срещу три са точно 7 пъти разлика. Това е като оценка за изборите. Не се вглеждам в другите партии, а в моята и следващите дни ще кажем какво правим и как го правим, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Попитан за коментара от БСП за изборите, че ГЕРБ са победили не защото Борисов е достатъчно силен, а защото "червените" са слаби, премиерът: "Когато победиш, можеш и да замълчиш, когато загубиш, трябва да говориш. Ако искат, да кажат и че са победили, все ми е тая".

Всички се изкараха победители. Тя системата в момента ни отнема на практика един глас със сигурност и те казват: ние нараснахме. Не сте нараснали, системата ви го дава. Вижте си резултата. Но благодаря на президента, че ме поздрави, коментира  Борисов. 

Премиерът отбеляза, че не очаква още днес да се вземат решения за главните постове в ЕС. На тези консултации в Брюксел, в България им викаме пазарлъци, много имена ще се прехвърлят. Предстоят още много кръгове от преговори. Този, който първи говори, той ще загуби. Това ще бъде едно надбягване, посочи министър-председателят.

Ние от ЕНП сме твърдо зад Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище. Той е нашият водещ кандидат. Това е решение на партиите, ние сме дисциплинирани членове на ЕНП, така че нямаме никакви колебания, нито каквито и да е други позиции, каза премиерът.

Според него е още рано да се говори кой ще е българският еврокомисар. Мария Неделчева направи една много добра кампания и сами видяхте, че разликата между нея и останалите кандидати бе потресаваща в нейна полза като компетентност, знания, учения, интелигентност, излъчване, заяви Борисов.

По думите му най-много преференции от всички кандидати за евродепутати е събрала именно Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
12482 61

Свързани новини

Коментари 61

Добави коментар
Мара

2019.05.29 | 14:28

61

В изказването на ББ отново и отново става дума единствено за него самия и как вселената му пречи. За какво ли му пречи като и помен няма за загриженост за държавата. Може би защото все пак се намира някой да задава неудобни въпроси от време на време.

2019.05.29 | 10:59

60

Ниско интелигентни са тези дето се уплашиха от началниците си,че ще бъдат уволнени ако не гласуват за ГЕРБ,да каже Борисов вярно ли е ,че на всички магазинери от големите компании им е осигурена почивка и им е казано за кого да гласуват,не може да се говори за свободно изразяване на вота,но да обиждаш хората ,които не са подкрепили една партия показва,че самият ръководител не е от високо интелигентните

Мъченик на комунизма

2019.05.29 | 08:51

59

Не спите ли бе червени гниди? По-долу ви е на писал 55,заровете си главичките и не се показвайте никога вече!!!!

2019.05.29 | 07:52

58

Много от нещата които говори не са верни,а именно,че за неговата партия са гласували само млади и интелигентни,защото неговите кметове водиха под строй циганите ,а едва ли това е без пари,второ да попита вярно ли е че е наредено на ръководители на предприятие да заплашват хората с уволнение,ако не гласуват за ГЕРБ и че тези които са гласували са получавали по 50 лева и трето не всички хора над 60 години са ниско интелигентни,напротив и значи ли че той като навърши 60 години трябва да се счита за некачествен човек

bivsh atakist

2019.05.29 | 07:14

57

ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

поп Грую

2019.05.29 | 07:03

56

Браво, честита 12-та, народе

2019.05.29 | 06:55

55

Дали ще се оправи България някога с толкова прости хора ?

Ако наистина...?!

2019.05.29 | 05:34

54

Ако наистина мислиш да чистиш,първо трябва да почистиш около теб...!Цветан Цветанов е първият...!

Анонимен

2019.05.29 | 01:49

53


Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !https://bit.ly/2vGdh7g
Кольо

2019.05.28 | 19:38

4

Чудесно! Нахрани орките мутро, направете си по още една къща за гости, Цецо задължително с още поне 3-4 апартамента, като това е за благодарност дето осакатихте тая държава,,,, Докато дойде Кьовеши и те тикне в едно тъмно място,,,,,,като румънския лидер,,,, Българите очевидно ще се усетят когато станат 3 милиона....цигани,,,,очевидно купените циганчоци решават съдбата на тая държава....

Koj

2019.05.29 | 01:18

52

Да добавим и, че неговия бизнес партньор от ДПС ще ни представлява интересите и в ЕС, като НЕ ходи на работа....

наму

2019.05.28 | 20:44

23

не се напъвай ,няма смисъл!

Д-р

2019.05.28 | 20:40

19

Тези мангали гласували за Герб!Децата ви заради вас ще мрът в задушната ви смрад!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини