Вицепрезидентът: Просветата и културата ни направиха народ

  • 24 май 2019 09:50

  • 283
  • 4
Вицепрезидентът: Просветата и културата ни направиха народ
© Булфото

„Просветата и културата ни направиха народ, а българската държава превърнаха в духовна империя. Делото на Светите братя Кирил и Методий не само създаде свещените букви и славянската писменост, а пося познанието, отстоя култура и ценности, които българската държава разпространи към другите славянски народи.“

С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , поздрави за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Обручище, община Гълъбово. Вицепрезидентът бе официален гост на честването на 160-годишнината от създаването на школото. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , изтъкна, че Кирило-Методиевото дело оцелява благодарение на прозорливостта на тогавашната българска държава, в която учениците на славянските първоучители намират спасение.

„Преди 160 години, във време на робство, в прощъпулника на национално-освободителните борби, в село Обручище будни хора са прозрели, че няма нищо по-ценно от просвещението, без знанието няма как да пребъдат род и родина“, подчерта вицепрезидентът. По думите на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , силна е онази държава, която не затваря училища, а строи нови, която задържа младите хора в родината, където да градят своето и нейното бъдеще. Вицепрезидентът благодари на учителите за тяхната отдаденост. „Мисията ви е много трудна в днешното технологично и забързано време – не само да давате знания, но да изграждате добри хора, критично мислещи личности“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Според вицепрезидента признанието за учителското дело не се състои само в цифрите. То е в успехите на учениците.

„Трябва да върнем на учителя полагащото му се достойно място в обществото. Да възпитаме децата си в уважение към учителя“, призова Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Вицепрезидентът изтъкна, че родителите трябва да бъдат съюзници на учителите. „Има много агресия в училище, с която само заедно можем да се преборим“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. На учениците вицепрезидентът пожела да бъдат горди българи, да мечтаят смело и да не съществуват прегради пред амбициите им. Плакет на вицепрезидента в знак на признание и благодарност за активната дейност връчи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на директора на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ Илина Генова. По-рано вицепрезидентът разгледа в школото изложба, посветена на неговата 160-годишна история.

Последвайте канала на

Novini.bg
283 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.05.26 | 10:59

4

Празнословието на СоциализЪмА се завръща с пълна сила!
Колко глупави и безсъдържателни думи! Какво безсилие на мисловната дейност на един индивид, който претендира да оглавява държавата!

КОМЕНТАТОР

2019.05.24 | 18:35

3

....хайде още една ГОВОРИТЕЛКА ( не ,че не си е такава в действителност )......................(просветата и културата ни направиха народ ).... а бе тези от БСП пак са получили опорни точки от Кремъл , нищо ,че Руския им господар преди време каза ,че Славянската писменост сме я получили от Македония.

Умник Гюро

2019.05.24 | 15:29

2

Славянските народи си ги заври в кремълския, гнусен, комунистически г.ъз, другарко Йотова. Има един славянски народ и той се нарича понастоящем Български Народ. Червени лъжци и мошеници.

Умник Гюро

2019.05.24 | 13:28

1

Всичко се превръща в отрова от устата на тази комунистическа свиня.

Добави коментар

Водещи новини