Министър Танева: Държавните горски предприятия да възстановят изкупването на малки поземлени имоти в горски територии

  • 21 май 2019 16:50

  • 929
  • 0
Министър Танева: Държавните горски предприятия да възстановят изкупването на малки поземлени имоти в горски територии
© МЗХГ

Държавните горски предприятия да възстановят изкупуването на малки поземлени имоти в горски територии, които са частна собственост. Това възложи министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри по време на среща с директорите на горски предприятия и регионални дирекции по горите, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Тя припомни, че тази мярка е имала голям интерес. Според процедурата за закупуване, с предимство се класират малки горски имоти, които граничат с държавни горски територии, имат специални или защитни функции и площ между 1 и 20 дка.

„Всички структури в горския сектор трябва да работят по единни правила и принципи. Работата трябва да бъде прозрачна и в диалог с хората“, призова министър Танева.

По време на срещата стана ясно, че ще има увеличение на площите за залесяване от 10 до 15 %, с цел включване на медоносни дървесни видове. Решението получи подкрепа от присъстващите представители на пчеларски организации. От своя страна те декларираха пълна готовност за комуникация и координация с горските стопанства.

„Към момента няма пчелар, който да не е получил съдействие за поставяне на пчелини в горски територии, за което изказваме нашата благодарност“, подчерта Михаил Михайлов, председател на Обединения български пчеларски съюз.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини