Румен Радев: Кандидатурите за главен прокурор трябва да са аргументирани и да отговарят на законовите изисквания

  • 16 май 2019 17:24

  • 475
  • 3
© Президентство

Кандидатурите за главен прокурор трябва да са добре аргументирани и да отговарят стриктно на законовите изисквания. Обществото очаква ясни измерители в прилагането на критериите за независимост на кандидатите. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща днес с председателя на Върховния административен съд Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Разговорът е част от поредица срещи, които държавният глава инициира във връзка с критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор. На срещата днес беше отбелязано, че формална процедура и немотивирани, бланкетни аргументи при излъчване на номинациите за нов главен прокурор биха компрометирали избора. Сред темите на разговора бяха и механизмите за контрол, отчетност, както и отговорностите на „тримата големи“ в съдебната власт.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25 обсъдиха също бързината и ефективността на административното правораздаване, както и натовареността на съдилищата, като аспекти от съдебната реформа. Утре държавният глава ще разговаря с представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
475 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.05.16 | 22:35

3

Ходи да праскаш Деса Мерцедеса бе прост фатмак! Освен да си го пъхаш в миризливата минджа на бившата на педерасите Свиленски и Слави Трифонов, друго Не можеш, ...а да и да лижеш минджите на Лена офшорната и Говнелия Импексова!

Крадливото президенче

2019.05.16 | 20:01

2

Казаха ми че съдебната власт е независима но моята глава не разбира

Умник Гюро

2019.05.16 | 17:57

1

Другарю Фатмак, главният прокурор на Велика България ще бъде независим от Москва и БКП/БСП. Панимайш-разбираш?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини