Борисов в Сибиу: Само една обединена и силна Европа може да гарантира мира и справедливостта

  • 09 май 2019 14:44

  • 851
  • 9
© Министерски съвет

„Само една обединена и силна Европа може да гарантира мира и справедливостта“.

Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в изказването си по време на работния обяд на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на ЕС. Европейските лидери участват в Среща на върха в румънския град Сибиу, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът Борисов призова Европа да запази единството си чрез спазването на европейските ценности и декларирането на отговорност спрямо бъдещето на гражданите. Българският министър-председател изброи пред лидерите предизвикателствата, пред които е изправена Общността – глобални миграционни потоци, заплахите върху сигурността, темпото на демографските и технологичните промени и все по-тежки екологични опасности. „Предвид тези предизвикателства трябва да зададем стратегическата рамка, така че ЕС да запази лидерството си в многостранни подход на търсене на решения. Затова от ключово значение е утвърждаването на Европа, която обединява, Европа, която защитава, Eвропа - лидер в световен мащаб и Европа на иновациите“, изтъкна Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в изказването си.

Пред лидерите в Сибиу българският премиер Борисов отбеляза, че насърчаването на икономическото, социалното и териториалното сближаване, както и на солидарността между държавите-членки на ЕС следва да останат водещи принципи. Фокус в изявлението на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г беше и обединяването на европейските усилия в борбата с тероризма, нелегалната миграция, кибератаките и дезинформацията, както и гарантирането на сигурността на външните граници. В тази връзка българският премиер акцентира пред участниците в срещата, че Европейската политика за съседство и политиката за разширяване на ЕС със Западните Балкани имат важна роля. „Ускоряването на процеса на реформи в тези страни е от съществено значение за постигането на устойчива стабилност, просперитет и сигурност за региона и за Европа като цяло“, подчерта още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той заяви, че България ще продължи да подкрепя шестте държави от Западните Балкани по пътя им към ЕС, въз основа на собствените им заслуги и при изпълнение на критериите за разширяване и допълни, че страната ни подкрепя започването на преговори с Република Северна Македония и Албания през юни 2019 г. за присъединяване към Европейския съюз.

Пред участниците в срещата българският премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г подчерта, че ефективното управление на миграцията и борбата с тероризма изискват засилване на контрола по всички граници на общоевропейско ниво, както и подобрено сътрудничеството между компетентните органи. „Ще продължим да отстояваме категоричната си позиция, че е необходимо солидарно разпределение на тежестта и че никоя държава-членка не трябва да бъде оставена сама да се справя с предизвикателствата на миграцията“, изтъкна още министър-председателят.

Българският премиер заяви, че въпреки вътрешните и външните предизвикателства, Европейският съюз продължава да осигурява мир и просперитет. „Но мирът не е даденост и неговото съхранение изисква толерантност и сплотеност“, подчерта Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред европейските лидери и завърши изказването си с посланието, което Негово Светейшество Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март отправи в София - „Мир на земята“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
851 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2019.05.09 | 18:01

9

abre drugario premier na ciganite bre tce ot koi ti se strahuvash bre da ne bi da imash strah ot inzvanzemni bre.

Оцелял от ГЕРБ-аджиския произвол българин

2019.05.09 | 17:37

8

МАгнолията и гардовете му в Румъния ли се завлякоха на държавни народни разноски СРАМ ТИКВО СРАМ СИ ЗА БЪЛГАРИЯ

съюза

2019.05.09 | 16:04

7

СССР версия 2.0. Едни и същи реплики на всички европолитици. Лансира се някаква глупава идея, ама хората вървят наопаки.
Поне соц блока имаше няква ясна посока.

2019.05.09 | 15:34

6

Защо бивши комунисти изведнъж така залюбиха ЕС? Защото и ЕС като СССР е глобалистка организация на чело, на която са евреи.

Факю

2019.05.09 | 15:29

5

Тиква проста , тая реплика колко часа ти трябваха да я наизустиш галош пробит!

ддд

2019.05.09 | 15:09

4

бившите комунета станаха капиталисти и първи европейци и атлантици. има нещо гнило в цялата работа. така наречената европа ще се вмирише от вътре от гнидите с които се прегърна.

Koj

2019.05.09 | 15:08

3

Какво ли си мисли Рьоте, като го гледа този примитив: Какви ли са тия хора дет го избират бе.....

Оцелял българин

2019.05.09 | 15:03

2

Мирът може да се гарантира само ако бъдат изгонени американските войски и военна техника от Европа,а справедливостта може да възтържествува,само ако бъдат съдени всички престъпници,допринесли за ограбването на държавата, за разрушаването на държавността и предаване на национашните интереси на България.
Отнася се и за всички бивши сатрапи и придворни шутове на комунистическата номенклатура на най-долно и високо ниво,бивши доносноци на ДС, СИК-аджии и ВИС-аджии.

asd

2019.05.09 | 14:53

1

аман от лозунги

Добави коментар

Водещи новини