Илияна Йотова очаква смели личности и отговорни решения в следващия мандат на евроинституциите

  • 09 май 2019 14:36

  • 285
  • 2
Илияна Йотова очаква смели личности и отговорни решения в следващия мандат на евроинституциите
© Булфото (архив)

Смели личности, които да взимат отговорни решения, очаква вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в следващия мандат на европейските институции. Заедно със студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски" вицепрезидентът обсъди предизвикателствата пред европейския проект и мястото на България в него. Студентската лаборатория "Тема: Европа" бе част от поредицата дебати, която Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , организира в български университети. Целта е да се чуе гласът на младите хора по въпросите за бъдещето на Европейския съюз, съобщават от президентския прессекретариат.

Студентите, изпълнили Аулата на Алма матер, с интерес очакваха да разберат мнението на вицепрезидента по редица европейски въпроси, като изтъкнаха експертиза от работата ѝ в Европейския парламент. Най-доброто оръжие срещу евроскептицизма е подробна, обвързана със срокове програма за развитие за следващите години. Това очакваме да чуем от политическите партии в предизборната кампания за Европейски парламент, това трябва да бъде и разговорът в европейските общества, посочи вицепрезидентът. По думите на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в посланията на основните политически семейства в Европа присъства думата "промяна", но липсват конкретните предложения как тя да се осъществи.

Не приемам, че има конфликт или противопоставяне на национални и европейски теми. Суверенитетът не отрича Европа, а Европа не отрича националната идентичност. Ако днес сме недоволни от състоянието на съюза, усилията трябва да са в промяната, която ние да направим, заяви вицепрезидентът. Нашето поколение е поколение на мира – приемаме го за постоянна величина, градим проектите си върху нея. "Чудото на мира" – чудесният израз на Пиер Флимлин, не би било възможно без Шуман, Моне, Аденауер, Де Гаспери, Спаак – големи личности от различен политически цвят, обединени от един идеал – мира“, отбеляза Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Вицепрезидентът посочи, че без победата над хитлерофашизма днес нямаше да честваме Деня на Европа.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , подчерта, че 74 години след края на Втората световна война крайният национализъм и ксенофобията са най-голямата заплаха за Европа. Тези настроения се подхранват от нерешените кризи, от слабите отговори на партии и политици, изтъкна вицепрезидентът.

В изказването си Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , очерта проблемите в ЕС, които трябва безспорно да получат своя отговор – сигурността и борбата с тероризма, бежанската криза и липсващата миграционна политика. Вицепрезидентът е категорична, че Европа трябва да възвърне лидерските си позиции в световен мащаб и да забрави ролята на наблюдател, защото именно Старият континент плаща най-тежката цена от конфликтите в Близкия изток, климатичните промени и бедността в Африка. Европейските държави трябва да постигнат и съгласие по отношение на партньорите си на Изток и на Запад. Според Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , България, благодарение на стратегическото си разположение, може да бъде добър посредник.

Вицепрезидентът очаква и промяна в отношенията ЕС – Русия в новия мандат на европейските институции. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , изтъкна формалното подновяване, без никакъв анализ, на антируските санкции. Едни държави страдат от тях, а други продължават да развиват търговските и икономическите си отношения, заяви вицепрезидентът.

Като основен Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , определи проблема с разделението в Европа – на стари и нови страни членки, на ядро и периферия.  Болезнен за България, за цяла Източна и Централна Европа е въпросът за двойните стандарти – в храните, стоките, услугите, в отношението, посочи вицепрезидентът. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , отбеляза липсващата координация между различните български институции по европейските политики. „Необходими са ни общи български позиции, които са над партийните различия, заяви вицепрезидентът.

Време е да се помисли за Европейски фонд за борба с бедността – всеки европейски гражданин да има храна, покрив и достъп до енергия. Кризата от 2008 г. не получи политически отговор, а икономиите доведоха до още по-дълбока социални криза, подчерта Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Трябва да се чуе гневът на европейските граждани, изтъкна вицепрезидентът.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , подчерта, че европейските регулации са прекалено големи там, където не са необходими, а липсват, където са повече от необходими. Според вицепрезидента от промяна се нуждае и начинът, по който функционират европейските институции и се избират европейските комисари.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
285 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2019.05.09 | 15:53

2

Рижава комунистическа свиня.

юзь

2019.05.09 | 14:56

1

иди да живееш я някое циганско гето като си голяма ксенолюбка. аман от заучени клишета.

Добави коментар

Водещи новини