Красимир Каракачанов: Полковник Борис Дрангов е пример за поколения български офицери

  • 06 май 2019 20:37

  • 753
  • 5
Красимир Каракачанов: Полковник Борис  Дрангов е пример за поколения български офицери
© Министерство на отбраната

Полковник Борис Дрангов е пример за поколения български офицери. Това каза министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността днес, 6 май, след като на кратка и вълнуваща церемония се поклони пред паметта на големия български родолюбец, военачалник и военен педагог полковник Борис Дрангов. В присъствието на представителна гвардейска част на гроба на полковник Борис Дрангов в Скопие бяха поднесени венци от министъра на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и посланика на България в Скопие Ангел Ангелов.

Пред журналисти министър Каракачанов подчерта, че всеки български политик, дипломат, както и всеки българин, трябва да помни и почита паметта на българските военнослужещи, загинали за освобождението и обединението на българския народ. Всеки, дошъл в Скопие, би могъл да се отбие на семейната гробница на рода Дрангови в гробището Бутел, за да засвидетелства уважението си към един офицер, който е станал пример за смелост, родолюбие, както и грижа за българския войник, за неговата подготовка, обучение и осигуряване. По тази причина полковник Дрангов е бил много обичан от обикновените хора и ние можем само да се поучим от неговото внимание към обикновения войник, припомни министър Каракачанов.

Той подчерта и голямата любов към Родината на българския офицер, загинал през май 1917 г. на Завоя на река Черна в сраженията по време на Първата световна война.

Скопие е родният град на полковник Борис Дрангов. Той е бил и началник на т. нар. Скопска школа за запасни офицери, която през 1916 и 1917 година възпитава и обучава десетки достойни български граждани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
753 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Офицер

2019.05.07 | 03:57

2

Този Гюро със птичия си мозък не разбра,че става дума за най големия български офицер-национална светиня.Парвенюто Каракачанов-министър без армия си прави реклама със светинята Б.Дрангов,вместо да си посипе главата с пепел,като гледаше на парада
жалките ни остатъци от някогашната ни боеспособна армия.През 80-те години даже от тогавашното ФРГ ни нарекоха "прусаците на балканите."

?

2019.05.07 | 12:38

5

Къв офицер си па ти бе, фуражка? След като помниш 80-те на миналия век и след като твърдиш, че си бил офицер, даваш ли си сметка на колко светлинни години от Полковник Б. Дрангов сте били всички вие комунистическите кюфтаци с пагони?

поручик

2019.05.07 | 12:08

4

Какво разбира свиня от кладенчова вода.

Иван

2019.05.07 | 06:55

3

Браво Краси

Умник Гюро

2019.05.06 | 21:10

1

Посещението на папата ясно посочва, че България е фактор в международната политика и се разглежда като солиден лидер на Балканите. Призовавам: българският народ да не гласува за престъпната терористична групировка БКП/БСП, защото тя е враг на свободна и велика България. Запомнете това от Бай ви Гюро.

Добави коментар

Водещи новини