Марияна Николова: Налице е потенциал за инвестиционно сътрудничество между България и Кувейт

  • 22 април 2019 14:15

  • 315
  • 1
Марияна Николова: Налице е потенциал за инвестиционно сътрудничество между  България и Кувейт
© Министерски съвет

„С Кувейт ни свързва дълга история на отлични двустранни отношения“. Това заяви заместник министър-председателят Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и по време на среща с кувейтска парламентарна делегация начело с Ракан Юсеф Ал Несф, председател на Групата за приятелство Кувейт-България.

Николова изтъкна, че България се радва на висока макроикономическа и финансова стабилност, а годишният растеж от близо 4% е сред най-високите в Европа.

“Считам, че е налице потенциал за инвестиционно сътрудничество между двете държави. Кувейтските инвеститори са добре дошли у нас. Те могат да инвестират в инфраструктурни проекти, индустриални зони, селскостопански обекти и проекти на хранителната промишленост“, подчерта вицепремиерът и изрази очакване в скоро време да се проведе сесия на Българо-кувейтската смесена комисия за икономическо и техническо сътрудничество.

На свой ред Ракан Юсеф Ал Несф подчерта, че кувейтските инвестиции у нас, които възлизат на около 2 млн. долара, са крайно малко и трябва да се работи за увеличаването им, още повече, че има потенциал за това.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
315 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2019.04.23 | 11:34

1

В арабския свят не водят бизнес преговори с жени, особено ако са тъпи парчета. Обяснявам защо тарамбуките на снимката са ухилени.

Добави коментар

Водещи новини