ВМРО иска спешна среща с Борисов заради ВТУ

  • 19 април 2019 13:47

  • 1106
  • 2
ВМРО иска спешна среща с Борисов заради ВТУ
© Булфото

ВМРО настоява за спешна среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заради незаконни действия на ректора на Великотърновския университет Христо Бонджолов.

Според народния представител Александър Сиди по разпореждане на ректора са били затворени избирателни секции за представители на студентите в Общото събрание на университета: "Не може да бъде запечатан студентски съвет. Студентите имат автономия. Те имат самоуправление, гарантирано от член 72 и член 73 от Закона за висшето образование. Това не е нормално. Няма как да се случи. Той изключва поголовно студенти, защото не са съгласни с него по текст от закона, който няма нищо общо с това. Това, което може да направи държавата - веднага да се намеси в този случай и да вземе адекватни мерки. Това е държавен университет. Затова отново апелираме към министъра на образованието и настояваме вече поисканата от нас среща с господин Борисов да се случи в най-скоро време", предаде БНР.

От партията настояват и за промени в Закона за висшето образование.

Последвайте канала на

Novini.bg
1106 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.04.19 | 15:29

1

А бе сиди защо толкова дигате рейтинга на борисов ,като че ли е вся всо в държавата .Няма ли министър на образованието ,та се оплаквате чак на борисов .Борисов няма да ви търси ида съдейства гласове за ВМРО

...вся всо...

2019.04.19 | 16:45

2

КЕ УМРЕМ ОТ СМЕХ!!!

Добави коментар

Водещи новини