Иван Гарелов: Младите цигани вече говорят за правата си подобно на чернокожите в САЩ

  • 13 април 2019 17:46

  • 21410
  • 22
Иван Гарелов: Младите цигани вече говорят за правата си подобно на чернокожите в САЩ
©

Конфликтът с ромите в Габрово тлее много отдавна. Така както оставяме гетата и използваме циганите само до гласове, без да търсим доброто в тях – ще се стигне до война. Младите цигани вече говорят за правата си подобно на чернокожите в САЩ. Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 журналистът Иван Гарелов.

"И друго интересно по циганската тема е: казано е, че трябва да има справедливост и да бъдат бутнати незаконните къщи. Незаконни къщи не трябва да има въобще", категоричен бе Гарелов.

"Отчуждението между хората е тотално. Не само те са равнодушни, когато някой страда. Стига се дотам, че всички се мразим. Чувството за несправедливост, всички се чувстват онеправдани. Има кандидати да овладеят този гняв и мисля, че нашите псевдопатриоти се опитват да направят това. И донякъде успяха. Това е с цел и да бъдат забравени всичките им скандали, за да може отново да са в играта. Забелязвам обаче, че министърът на отбраната играе по-умерена роля", заяви журналистът.

По темата "Апартаментгейт" той заяви: "Мисля, че най-същественото нещо в държавата в момента са етапите, през които преминава този скандал. За първи път се случва не знам от кога, една медия, която е направила някакво разкритие, то да се подеме и от други. А в същото време някои се опитват да ни убедят, че това са битовизми. Други от умните и красивите, пък говорят, че е важна цената, но пък всеки би правил подобни далавери. Тази реакция, този дух, който забелязваме, ако хората запазят тази непримиримост, независимо кой ще спечели изборите, ще успеят ли хората да наложат един нов морал. Това е катарзисът, който не може да преодолеем. Това е най-важното, което трябва да запазим. И при това положение няма значение кой ще спечели изборите", каза Гарелов.

"ГЕРБ направиха всичко възможно по скандала – и по-точно Борисов – добре обмислени ходове и действия, за да запази образа на партията. Но в същото време направиха такива груби грешки... Например опита на Цветанов да влезе през задния вход в Народното събрание. Прав е Борисов да се сърди и може би за първи път говори открито срещу Цветанов. Това напрежение между отделните фракции в ГЕРБ все повече лъсва. Излиза и звездата на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и Борисов като че ли го лансира. Що се отнася до БСП – те успяват да запазят своя радикализъм. Като в същото времето се пазят да не са тези, които подклаждат темата за апартаментите. Но се стига до парадоксални случаи – защото не всеки, който живее в хубаво жилище, е извършил нещо незаконно. Важно е как придобито то, дали е заобиколен закона", каза още Иван Гарелов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
21410 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Доктор Менгеле

2019.04.14 | 20:47

21

Циганите на сапун.

химик

2019.04.16 | 12:38

22

циганите много миришат и затова формулата е 3плюс еднин.Или по точно трима българи плюс един циганин.

2019.04.14 | 20:05

20

Повечето европейски страни успяват да се възползват от този човешки ресурс за разлика от България. Което показва липса на реформи и икономически растеж, нищо повече.

Олеле

2019.04.13 | 23:08

13

Що лъжеш бе маймун?
Негрите участваха в гражданската война и си знаеха задълженията, отговорността. Чак след това за да имат очи поведоха битка и за правата си.
Я ми кажи една циганка, де цял живот е живяла от майчински какви задължения е поела към обществото ???

Справка

2019.04.14 | 19:58

19

Майчинството в много страни се зачита за трудов стаж, независимо от расата, религията и цвета на кожата, и се подпомага социално.

анонимен

2019.04.14 | 11:08

18

Аз виждам че пишещите коментари са по-трезви от лъжливите и прости политици, което е добре

прав е

2019.04.14 | 10:34

17

НАМЕКВА ВИ САМО ОТКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА И КОЙ НИ УПРАВЛЯВА КОЧИНАТА.ШАЙКАТА и ЦИГАНСКИЯ ПАРАЗИТ СА ПРОДУКТ НА ГОСПОДАРИТЕ ,КОЙТО СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ. НАСЕЛЕНИЕТО ОСТАНА НА ПОЛОВИНА ВЪВ КОЛОНИЯТА-ФАКТ.

гошо тъпото

2019.04.14 | 09:09

16

АЗ ТЕ МРАЗЯ ТИ МЕ МРАЗИШ , ПОМНЯ КАК ИЗБЛЪСКА ЕДНА ЖУРНАЛИСТКА ОТ ДЖИПА СИ КОЯТО ИСКАШЕ НЕЩО ДА ТИ ВРЪЧИ ....

Ловецът на комунисти

2019.04.14 | 09:04

15

До кога тези ченгета-доносници-комунисти ще ни промиват мозъците, използвайки медиите? Този кучи син, наречен Иван Гарелов, трябва да си гледа пенсийката и да спре да ръси ДС-локуми по телевизията.

2019.04.14 | 03:42

14

Доказа , че е като Елена Йончева същата държавна журналистка защо в нито една частна медия не проби ? Понеже нямаше кой да налива пари ?! Сега се появяват той и разни други от миналото и ми говорят за права първо имаш задължения към обществото и после идват правата ! Преди 88 той говореше ли по БНТ срещу режима ? Супер смешен журналист е да си седи на Горна баня и да не слиза по студията .

1234

2019.04.13 | 22:40

12

Днес след обед на Кауфланд 2 В Плевен група сиглета спокойно си проверяваха колите дали са зключени и притискаха хората за стотинки!От страни ги наблюдаваха две мангалки !Обадих се на 112 и полицията дойде и ги подгони.ЩОМ СИ ЗАМИНАТ ПОЛИЦАИТЕ НАГЛИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ

този е

2019.04.13 | 22:32

11

Пияндурник!

Добави коментар

Водещи новини