Валери Симеонов с нови разкрития за министър, обитаващ луксозен имот

  • 11 април 2019 11:47

  • 26433
  • 16
© Novini.bg

Оказва се, че действащ министър с доста крупни имоти – 3 големи апартамента в София, не живее в тези имоти. Оказва се, че живее някъде другаде. А той е длъжен да го декларира по закона за противодействие на корупцията. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

,,Става въпрос за доста луксозен имот, за който има публикации в медиите. Той не е негова собственост, намира се в престижен квартал извън София. Няма да се учудя, ако колегите от НФСБ подадат сигнал до КПКОНПИ и да попитат защо в декларацията липсва този имот. Редно е да се попита чий е този имот, защото той не е на въпросния министър. А тук става дума за имот от два и половина декара, на три етажа. Това е имот, в който живее съответният министър със семейството си. Въпросът е защо не го е декларирал. Имотът се намира в квартал "Бистрица", на улица "Липа", но не зная на кого е. Това трябва да го установи КПКОНПИ. Обитаването трябва да бъде упоменато в декларацията. Да живееш в луксозен имот години наред и да не го обявиш... редно е обществеността да знае'', коментира Симеонов.

Относно сигналите, подадени за имоти, свързани с Валери Симеонов, лидерът на НФСБ заяви, че все още не знае кой е подал сигналите срещу него, но когато разбере, ще заведе дело.

,,Това не са мои имоти. Това е собственост на фирма "Скат", която има десетки имоти собственост. Това е доста голяма фирма с доста голям персонал и доста големи баланси, на която доскоро бях управител. Това са сделки, които са извършени още преди аз да вляза в политиката. И когато Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е бил управител на тази фирма и е извършвал тези сделки, той го е правил без да има възможност да повлиява на някого за тези сделки. Когато е бил купен единият имот, съм бил председател на Общинския съвет в Бургас'', поясни Симеонов.

,,Не мога да коментирам. Но това са факти. Може да има връзка, може да няма връзка. Нали пътуваше за някъде този човек, откъде да знам дали има връзка. Ако питате дали Борисов ми е казал „тъй като ти ми спомена името, аз ще те скъсам от проверки'', не ми го е казал. Аз съм човек инженер и не обичам да гадая, обичам да боравя с факти'', отговори Симеонов на въпрос дали след като вчера е намекнал за оставка на премиера и два часа по-късно прокуратурата е започнала разследване срещу него, вижда връзка между двете неща.

Последвайте канала на

Владимир Василев
26433 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
МУСА КЕСЕДЖИЯ

2020.12.14 | 04:29

16
ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ Е ПРАВ В ЕДНО, ЧЕ СКАТ Е ЕДРА ХИСТНИЧЕСКА РИБА...!!!
гецата

2020.12.13 | 22:00

15
ЗАЩО ТИ РАБОТИ ХОТЕЛЧЕТО ВАЛЕРИ НАЛИ Е ПАНДЕМИЯ

2020.12.13 | 16:48

14
Този дето афишира, най-вероятно е крал повече от него и завистта го човърка денонощно! Нагъл и зъл! Сина му се отказа публично от него, ясно колко е свестен Валерката!
Карамаринов

2020.12.13 | 12:50

12
Ех, каква лисица си ти Валерка, който успя да задигнеш милиони от строежа на предпазната ограда с Турция и сделките с настаняването на строителите и охраната които я обслужват, в твоите хотели намиращи се в този район ! Отдавна беше за съд, крадецо . . .
ddd

2020.12.13 | 15:58

13
Не само от това. Мотела в Малко Търново е наполовина зает от Гранична полиция и жандармерия, а старото гранично поделение пустее. Поне допреди година беше така. И всичко е на СКАТ. А чия е СКАТ? Общинска, държавна? Не се крий зад чужди сенки, г-н Симеонов. Всеки е длъжен да си понесе последствията.
Кьорчо

2020.12.12 | 12:24

11
Сигурно е на ББ.
ПЕТЯ

2019.04.12 | 16:35

10

Още когато тръгна да злослови с/у министъра на туризма и другите от уж"свои" проумях, че този човек не е почтен...Как можахте да му повярвате,че е корктетен и етичен.....

асан

2019.04.11 | 14:43

9

давайте, давайте и кътните зъбки ще си покажете ,ще ви лъснат задниците най- накрая

Запознат

2019.04.11 | 14:05

8

Визира Ангелкова.Този имот е на мъжът и.Но е придобит доста преди да се вземат.На нейният хубавец родителите имат доста печеливш светъл бизнес.Доста имотни хора са.Най- малкото са потомствени симеоновчани.Реституираните им земи и парцели нямат чет.Те имаха хотел в Симеоново преди 20 години.И така нататък.Та Николина е гледала.Взела си е имотен софианец.Нищо няма да излезе от тук.Само някой да ни светне Що Валерката и Николинката толко се ненавиждат?Да не е имало нещо във времето назад, което са изпуснали жълтурковците?

2019.04.11 | 13:56

7

Айде скатината отиде в канавката

2019.04.11 | 13:55

6

ТОВА НЕ СА МОИ ИМОТИ, ТОВА СА ИМОТИ НА ФИРМА СКАТ, КОЯТО ОБАЧЕ Е МОЯ

Добави коментар

Водещи новини