Димитър Байракторов: Правил съм разследване за сделката на Симеонов, но не съм подавал сигнал в прокуратурата

  • 10 април 2019 18:20

  • 1118
  • 7
Димитър Байракторов: Правил съм разследване за сделката на Симеонов, но не съм подавал сигнал в прокуратурата
©

Журналистът Димитър Байрактаров даде специално интервю за izbori.bg, в което коментира скандалното си разследване за имотите на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и започналата проверка от страна на прокуратурата и КПКОНПИ.

- Вие ли подадохте сигнала за закупените имоти на занижени цени от фирмата на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 "СКАТ ТВ" ООД?

- Не знам от кой е подаден сигналът. Не мога да ви кажа. Аз съм правил журналистическо разследване, което е излъчено в предаването "Бареков и Байрактаров Без Цензура" по телевизия Евроком и прокуратурата се е самосезирала. Репортажът и разследването са коментирани в ефир от юристи, според които има сериозни престъпления касаещи сделката по придобиване на недвижимия имот от фирмата "СКАТ ТВ " ООД на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Тоест, в един и същи ден, един имот е бил купуван и продаван от две различни лица. Което на практика и по закон е невъзможно ако няма предварително уговорена ситуация. Дори и да има предварително уговорена ситуация, пак не може да се случи, защото имотът трябва да бъде вписан. Според юристите е преследвано да се достигне до трети добросъвестен купувач, който в случая да се явява фирмата "СКАТ ТВ " ООД. Този репортаж изцяло е базиран на официални документи.

- Искате да кажете, че не вие сте подал сигнала, а е възможно някой от прокуратурата или обикновен гражданин да е сезирал институциите?

- Да, възможно е обикновен гражданин да е подал сигнала. По-скоро, доколкото имам информация, на база тези публикации прокуратурата се е самосезирала, което е напълно нормално.

- Тъй като вие сте направил това разследване, ще дадете ли в предаването си право на отговор на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16?

- Симеонов да заповяда когато пожелае. Доколкото знам, той отказва да дава интервюта на Евроком заради мен. Дори се сърди на мой колеги.  Не знам дали знаете, но аз съм единственият журналист в тази държава, на който в рамките на две години многократно му е отнемана акредитацията от председателя на народното събрание. Тоест, забранен ми е достъпът без да е даден документ, обяснение и каквото и да е било. Пресцентърът на народното събрание изпрати любезно писмо в което поиска от Евроком журналистът Димитър Байрактаров да бъде подменен.

- Да се върнем на хотелите на Симеонов. Как един незаконен строеж бива достроен?

- Същият този хотел, за който преди малко ви разказах как е придобит, фирмата е осъдена за незаконно строителство с влязло в сила съдебно решение. Не само, че не е съборен незаконният строеж, ами е и достроен. В регистъра на ДНСК за влезлите в сила в заповеди за незаконно строителство, с големи букви е записано: Незаконното строителство е ДОСТРОЕНО. Това е факт който също съм показал . Това е по времето в което Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е вицепремиер. Странно тогава той започна едни атаки срещу тогавашния шеф на ДНСК Милка Гечева. Докато не беше подменена тя, той не се упокои. В един момент обаче започнаха едни интересни случки с имотите и активите на неговите фирми, които трябваше да бъдат премахнати, пък те биват достоверни. И не си мислете, че само Симеонов е замесен. Има какво да се каже и за Каракачанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1118 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.04.11 | 00:48

7

Хи хи хи БГПаплач че и премиери че и министри .Паплаччч паплаччч

2019.04.11 | 00:44

6

Да и Каракачанов .

2019.04.11 | 00:43

5

И Каракачанов ли каза ?

Неоспорим факт

2019.04.10 | 19:08

1

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ БЪРКАШ едно изпражнение, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ВОНИ!

Батко

2019.04.10 | 20:13

4

Казал един премиер в зората на политическата си кариера.

веселин василев

2019.04.10 | 20:08

3

И какво чакаш!!!!!

Защо не слушаш, ти, бе?

2019.04.10 | 19:26

2

Байрактаров, нали бургаският нерез те предупреди да внимаваш, още през 2017 г., когато напусна?

А ти какво направи – СЛОЖИ ГО НА ПАНГАРА!

Добави коментар

Водещи новини