"Български пощи" ще получават авансово компенсацията за финансово неизгодни услуги

  • 03 април 2019 12:34

  • 343
  • 0
"Български пощи" ще получават авансово компенсацията за финансово неизгодни услуги
© Novini.bg

"Български пощи" ЕАД ще получават авансово компенсацията за изпълнение на финансово неизгодни дейности от "Задължителния пакет" - т.нар. Универсална пощенска услуга, а не както досега - две години след като дружеството е направило разходите. Това е една от основните промени в Закона за пощенските услуги, които бяха одобрени днес от правителството, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Компенсацията е в съответствие с условията за съвместимост на държавната помощ с европейската правна рамка за държавните помощи за услуги от общ икономически интерес. Предвижда се промяната на модела на компенсиране да влезе в сила от началото на 2020 г.

Новата правна уредба осигурява на изпълнението на Регламент (ЕС) 2018/644 на Европейския парламент и на Съвета относно услугите за трансгранична доставка на колетни пратки на национално ниво.

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за пощенските услуги предвижда и допълнителни правила за защита на потребителите чрез бързо и ефективно разрешаване на проблеми при предявени рекламации.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
343 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини