Българските евродепутати продължават битката си срещу пакета "Мобилност"

  • 03 април 2019 08:29

  • 395
  • 1
Българските евродепутати продължават битката си срещу пакета "Мобилност"
© ПП ГЕРБ

Намалихме предложенията по пакета "Мобилност" с цели 99 точки. Държим тези 1125 точки да бъдат прегласувани една по една в европарламента. Това заяви евродепутатът от БСП/ПЕС Петър Курумбашев от Брюксел пред камерите на БНТ. 

Днес ще стане ясно дали пакетът "Мобилност" ще влезе за гласуване в пленарна зала. 

"Писмото на докладчика тук показа блянове. Нашите опоненти доказват нуждата от промяна в ЕС, погазвайки правилника. Искаме да се вкарат всички промени в отделни гласувания. Няма причина в края на един мандат да бъде застрашаван хлябът на 500 000 българи. По предложение на пакет "Мобилност" 2 се изисква западните тираджии да имат право да работят на Изток свободно, а нашите нямат право", каза още по темата евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. 

"Причината да поискаме гласуването на пакета да остане за следващия парламент, е заради новата еврокомисия, новите еврокомисари и новите възможности да договорим справедлива сделка за страната ни. Бяха погазени множество европейски правила. Това е пети пореден опит да бъдат вкарани предложенията ни в зала", допълни евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
395 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.03 | 10:12

1

Бареков от кога не е български евродепутат?

Добави коментар

Водещи новини