Журналист: Реакцията ни учуди Турция, свикнали са да се кланяме

  • 02 април 2019 18:57

  • 3371
  • 5
Журналист: Реакцията ни учуди Турция, свикнали са да се кланяме
© БНТ

Почти е сигурно, че опозиционният кандидат печели в Истанбул. Оттук нататък е малко трудно да бъдат оспорени изборните резултати. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ журналистът Тайфур Хюсеинов по повод изненадващите резултати на местните избори в Турция.

Ердоган спечели страната, но загуби най-големите градове. Ако имаше справедлива предизборна кампания, резултатите на опозицията щяха да бъдат доста по-високи, добави той.

Вълната, която се надига, може да преобърне кораба на Ердоган. Засега обаче е малко рано да се каже, че идва краят на режима му, заяви Хюсеинов.

По думите му голяма част от българските изселници в Турция подкрепят опозицията.

В Турция надеждите за връщане към демократичния път все повече се възраждат. Ключовият момент е дали опозицията ще остане обединена, коментира Тайфур Хюсеинов.

Турският президент призна с половин уста вчера, че посланията му не са били достатъчно убедителни, за дадат избирателите подкрепата си за кандидата на управляващата партия в Истанбул, посочи журналистът Стефан Солаков. Сега вече Ердоган дава малко назад, след тази експанзия и задъхан ритъм, с които управлява. Демокрацията в Турция, макар че я бяхме задраскали, продължава да съществува, защото има интелигенция, която, за разлика от нашата, е готова да противостои на всеки недемократичен режим, заяви Солаков.

През повечето години ние водим неправилна политика по отношение на Турция. С този флирт, който винаги сме водили, стигаме дотам, че да говорим за всичко друго, но не за бежанците. Всички поставени теми през годините са в полза на Турция, каза Солаков, като коментира и скандала между България и Турция от последните дни след думите на турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу за българския закон за вероизповеданията.

Турция е учудена от нашата реакция, защото е свикнала да се кланяме. За първи път имаме такава твърда позиция, което е похвално, въпреки че се подиграха с Борисов, карайки го да чака над четири часа, заяви Стефан Солаков.

Изказването на Чавушоглу в никакъв случай не може да бъде одобрено. Трябва обаче да имаме предвид, че то беше направено в предизборна обстановна, каза Тайфун Хюсеинов.

По думите му няма проблем в отношенията между двете държави.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3371 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Няма такъв Бъларин

2019.04.02 | 19:19

1

Да се кланя на циганин.

00001

2019.04.02 | 23:25

5

Абе ти не си се кланял ама не знам за баба ти

2019.04.02 | 21:09

4

Аз не разбрах какво направихме,че да учудим Турция?!?!

2019.04.02 | 19:38

3

Кланят се Сергей и Ахмед. При Бойко няма 6-5

Ую

2019.04.02 | 19:31

2

Нямало проблем между двете страни.........АБЕ ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ, БЕ, ”НОРМАЛНИ ОТНОШЕНИЯ”???

Добави коментар

Водещи новини