Борисов изключително доволен от срещата с румънската си колежка

  • 29 март 2019 14:06

  • 985
  • 2
© Министерски съвет

Искам да поздравя Виорика за успешното председателство на Съвета на ЕС. Не искам да губя вашето време и да повтарям нещата, които каза колежката, за това ще се спра на нещата, които тя не засегна по-дълбоко.

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на пресконференция след срещата му на четири очи с министър-председателя на Румъния Виорика Данчила, предаде репортер на Novini.bg. "Насърчаването на малките и средните предприятия ще допринесе за развитието на бизнеса между двете страни. По отношение на транспортните коридори имаме вече много по-голяма конкретика. Румъния вече може да направи река Дунав по-дълбока в своята част, за да може да плуват повече кораби и да идват повече туристи по нея. За фериботните линии също полагаме големи усилия. Транспортните министри водят няколко дни серизони преговори. Наблягаме на линията при Свищов, защото там разстоянието между България и Румъния е най-късо. Мостът при Русе трябва да се ремонтира основно и се надявам, че двете страни ще положим усилия", каза още Борисов.

"Относно енергетиката продължаваме разговорите. Надявам се юни да направим първа копка на интерконектора с Гърция. Работим активно и за газовия хъб "Балкан". Румъния, Гърция и България имаме пълно разбиране по темата за енергетиката. Доволен съм от днешната среща, защото вече имаме ясна конкретика за транспортните коридори и нещата могат да се случат в най-скоро време", разкри българският министър-председател.

"Относно Западните Балкани напълно подкрепям колежката Виорика. Общо взето от двете наши изказвания можем да направим едно цяло. Благодаря ви", завърши Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
985 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
вв

2019.03.29 | 16:47

2

Има ли някой съмнение че една от темите на разговора Борисов-Данчила,е била как да не се допусне Кьовеши до Брюксел!

Справедлив

2019.03.29 | 15:08

1

Румънците са наши братя и истински приятели..за Пример!!!!Жалко,че езиците ни са далечни...

Добави коментар

Водещи новини