Започна срещата на четири очи между Бойко Борисов и Виорика Данчила

  • 29 март 2019 13:23

  • 1020
  • 3
Започна срещата на четири очи между Бойко Борисов и Виорика Данчила
© Министерски съвет

Започна срещата на четири очи между министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и румънския премиер Виорика Данчила в двореца „Виктория“ в Букурещ, предаде репортер на Novini.bg.

Разговорите се провеждат в рамките на Съвместното заседание на правителствата на България и Румъния и на Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия. Българският и румънският премиер ще обсъдят задълбочаването на регионалното сътрудничество и развитието на добросъседските отношения, които ще допринесат за свързаността, сигурността и стабилността в Югоизточна Европа. Министър-председателите Борисов и Данчила ще се спрат на важните теми от европейския дневен ред, както и на поставените във фокуса му въпроси от Румънското председателство на Съвета на ЕС. България и Румъния споделят сходни позиции за ролята на Кохезионната политика и на Общата селскостопанска политика, които са доказали своята добавена стойност и са от ключово значение за целия Европейски съюз.

Двете страни високо оценяват Дунавската стратегия и настояват за по-нататъшното й развитие като пореден инструмент за подобряване на живота на европейските граждани. Акцент в разговорите между премиерът Борисов и румънският министър-председател Данчила ще са енергийните и инфраструктурни проекти от общ интерес. Такива са междусистемната газова връзка България-Румъния (IBR) и изграждането на ново мостово съоръжение на р. Дунав.

Докато двамата премиери разговарят на четири очи, двустранни срещи с румънските си колеги провеждат министрите във водената от българския министър-председател делегация. В нея са вицепремиерът Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и, министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в, министърът на транспорта – Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети, министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в, министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по и на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard. След приключване на разговорите, ще бъдат подписани двустранни споразумения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1020 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
????

2019.03.29 | 14:46

3

E,само с ОЧИ ли,ще си говорят????????????????????????

RTYILP

2019.03.29 | 14:13

2

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук....>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

Въййй

2019.03.29 | 14:08

1

Хммм дали ще се разберътна мафиотски език???

Добави коментар

Водещи новини