Явор Нотев: Енергията, която Цветанов влага в работата си със структурите, е удивителна

  • 29 март 2019 09:05

  • 503
  • 2
Явор Нотев:  Енергията, която Цветанов влага в работата си със структурите, е удивителна
© Булфото (архив)

Все още има място за смислени и аргументирани отговори на главните действащи лица в скандала. Това каза зам.-председателят на Народното събрание и депутат от „Обединени патриоти“ Явор Нотев, пред БНР.

Той добави, че не очаква изненади на днешното гласуване на оставките, дадени заради скандала с придобитите от висши политици луксозни апартаменти на занижени цени.

Нотев смята за добър избора на Даниела Дариткова за председател на парламентарната група на ГЕРБ, която ще заеме мястото на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. „Познавам стила ѝ, познавам нейната откритост и решителност тогава, когато трябва служебно да постави за разглеждане и решаване важни и нелеки въпроси в областта на здравеопазването. Убеден съм, че това е добър избор“.

Поле за изява на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа във времето преди изборите за ЕП има, каза Явор Нотев. Той подчерта, че енергията на Цветанов, която влага в работата си със структурите, е удивителна. Според него все пак това отсъствие от парламента няма да бъде решаващо. Зам.-председателят на НС не очаква сътресение в зала.

„Този скандал безусловно хвърля сянка. Той е в негатив на образа на хората, които бяха споменати като участници в него. На първо място – и в личен план те търпят негативи. Негативи търпят и институциите. Опит да се преодолее този ефект бяха подадените оставки. За мен основният момент, който би трябвало да бъде поучителен за цялото общество, убягва с една формулировка, която е категорично неприемлива – че такива действия, които били позволени на всички граждани и така правили всички, т.е. вписвали данъчната оценка при сделки с недвижими имоти и автомобили, били позволени на гражданите, но те не били допустими за политиците и това било в основата на скандала. С тези събития трябва да поднесат истината и ясното разбиране и тълкуване за всички български граждани. Всички граждани трябва да разберат, че спазването на законите е и в техен интерес“, коментира Нотев.

Той изказа мнение, че оставките няма да мотивират младите хора да гласуват на изборите. Според него е тревожно обезсърчаването и липсата на готовност младите хора да се борят, за да постигнат нещо.

По повод изказването на първия дипломат на Турция, който твърди, че Анкара се е намесила в поправките на Закона за вероизповеданията у нас, Явор Нотев заяви, че това е повод за парламентарно изслушване на външния министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
503 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.03.29 | 10:03

2

sluga notev za oblagite koito poluci prestapnika cecko i baba shte poloji ne po malko energia.

2019.03.29 | 09:54

1

Яворе ,не е повод да се изслушва Катето неграмотно , а пожарникаря ,който е в основата на всичко негативно що става в държавата .Той трябва да отговаря и да бъде изслушван .Катето дори няма хал хабер за това що се случва във и вън държавата

Добави коментар

Водещи новини