Бойко Борисов пристигна в Букурещ

  • 28 март 2019 18:39

  • 1636
  • 6
© Министерски съвет

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ръководената от него българска делегация пристигнаха в Букурещ, предаде репортер на Novini.bg.

На летището той беше посрещнат от своята румънска колежка Виорика Дънчила. В румънската столица утре предстои да се проведе Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия. Лидерите на четирите балкански държави се събират в този формат по инициатива на министър-председателя Борисов, като това ще бъде седмата им среща, домакинствана по ред от Румъния.

Премиерите Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, Виорика Дънчила и президентът Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще обсъдят напредъка по общите проекти в региона в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката. Фокус на срещата ще бъде задълбочаването на регионалното сътрудничество и развитието на добросъседските отношения.

В рамките на утрешния ден ще се състои и съвместно заседание на правителствата на България и на Румъния. Разговорите между двете делегации включват теми от сферата на икономиката, транспорта и сигурността.

Развитието на търговско икономическото сътрудничество ще бъде акцент с оглед на нарастването на стокообмена с Румъния с близо 7% през изминалата година и на изразения от двете страни интерес за насърчаване на взаимодействието в областта на малките и средни предприятия. Ще се разгледат възможностите за задълбочаване на връзките между румънския и българския бизнес, по-специално в сферата на иновациите и високите технологии.

Подобряването на условията за корабоплаване в общия българо-румънски участък на река Дунав, както и транспортната свързаност между двете страни ще бъде друг акцент от двустранните разговори в Букурещ. Разширяването на транспортните връзки по р. Дунав е от съществено значение за улесняването на трафика, активизирането на  контактите между бизнеса и хората от двете страни, както и на туристическия обмен.

Акцент в разговорите ще бъде и сътрудничеството в областта на превенцията, готовността и реагирането при извънредни ситуации, природни и причинени от човека бедствия и пожари. България и Румъния ще обсъдят също така енергийни теми и въпроси от европейския дневен ред.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1636 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
бг реалист

2019.03.28 | 21:06

6

Защо със самолет до Букурещ ББ , а не с кола . .По магистрала Хемус до В.Търново - път приказка ( отвсякъде дебнат лоши изненади) От В Търново до Русе - руска рулетка ЩЕ СТИГНА ЛИ ЖИВ ДО РУСЕ.Преди гр. Бяла се събират 2 големи транспортни потока за Дунав мост Русе. Нормално е да видиш реалните неща с очите си.

бкп в белене!

2019.03.28 | 20:47

5

простия пехливанин пак избяга....

bai ganio

2019.03.28 | 20:39

4

пак туризъм .до кога ве бойко ще ти плащаме екскурзиите целия свят обиколи

.

2019.03.28 | 20:25

3

Така и така се събират, да вземат да основат Балкански съюз базиран на равноправни отношения и да излезем от ЕС!

tsvetan lazarov spasov 7406087068

2019.03.28 | 19:14

2

dago duha

2019.03.28 | 18:51

1

Голям праз !!

Добави коментар

Водещи новини