Парламентът разреши разсрочването на дълговете на вероизповеданията

  • 28 март 2019 11:55

  • 1077
  • 4
Парламентът разреши разсрочването на дълговете на вероизповеданията
© Novini.bg

Парламентът прие промени в Закона за вероизповеданията на второ четене, с които се дава възможност за отлагане на задълженията на вероизповеданията за срок до 10 години.

В закона беше записано, че по искане на вероизповеданията по закона може да се разреши отсрочване на непогасените към 31 декември 2018 г. публични задължения по текст от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, включително на начислените лихви по тях до датата на издаване на разрешението, за срок до 10 години. За периода на отсрочването ще се дължи лихва в размер на основния лихвен процент. Искането за отсрочване се подава в тримесечен срок от влизането в сила на поправките в закона.

Спорове в зала предизвика предложение на Обединените патриоти, с което настояваха вероизповеданията, които получават държавна субсидия, да финансират допълнително дейността си само от източници на доходи в България. Когато едно вероизповедание получава субсидия от държавата, не е редно да получава субсидии от външни организации, подчерта Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 от Обединени патриоти.

Предложението беше отхвърлено след прекъсване на заседанието и консултации между групите на председателски съвет при Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа от ГЕРБ обясни, че на среща с ръководството на Българската православна църква е било заявено, че църквата не е съгласна да се ограничават допълнителните средства, които получават като дарения.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1077 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.28 | 13:04

3

Това е най-голямата глупост: поповете, ходжите и рабаите са тъпкани с пари и имоти. Те трябва да плащат най-много данъци, защото търгуват с вярата на хората в Господ.

БЪЛГАРИН!

2019.03.28 | 13:56

4

Браво, "Умник Гюро" - слагам ти за първи път +!

Ще имаш ли доблестта, да уточниш, КОЙ(И) СЪТВОРИ ТАЗИ ГЛУПОСТ?

Иван

2019.03.28 | 12:32

1

Турсйо цигански подлоги и национални ПРЕДАТЕЛИ

Иван

2019.03.28 | 12:33

2

Турско цигански подлоги.....

Добави коментар

Водещи новини