Румен Чолаков: Има голям недостиг на кандидати, за които да гласуват проевропейски настроените българи

  • 27 март 2019 09:00

  • 318
  • 3
Румен Чолаков: Има голям недостиг на кандидати, за които да гласуват проевропейски настроените българи
© Pixabay

Има голям недостиг на кандидати, за които да гласуват проевропейски настроените българи. Двете основни цели на клуб "Милениум" са задълбочаването на евроинтеграцията и управлението на страната от професионалисти. Това заяви Румен Чолаков, председател на клуба и водач на евролиста, подкрепена от НДСВ и Новото време.

"Ние започваме с едно предложение, което досега никога не е правено в българската политика. Предлагаме на европейските избори листа от 17 кандидати, всички под 35 години, неучаствали в политиката досега", разкри той.

Според Чолаков Европа е изправена пред едни от най-важните си избори, изтъквайки сблъсъка между неговото поколение, което той определя като "най-европейското в историята на човечеството", и силите на "дезинтеграция и национализъм". За него процесът около Брекзит е показал, че когато младите не участват, други поколения взимат решения вместо тях.

"Голямата разлика между това, което правим ние, и това, което е било тогава, е че в нашата листа няма да има месия. Ние не слагаме някой политик отпред и след това малко млади хора отзад, които да бъдат за цвят. Ние казваме, че цялата листа трябва да бъде нови лица", отговори Чолаков на въпрос за паралелите, които се правят между тях и предишни движения, асоциирани с НДСВ и Новото време - двете политически сили, които сега ги подкрепят. Чолаков каза, че НДСВ и Новото време са близки до техните разбирания.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
318 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Stamat

2019.03.27 | 09:16

1

Има, има! Само че от такива като вас, тези, които заслужават не могат да се доредят! Шлака винаги се издига над тежкия метал, да не говорим за екскрементите, които винаги си плуват най-отгоре!

Объркан си !

2019.03.27 | 10:38

3

Какво точно казваш ?

Запомнете веднъж за винаги, че щом някой е успял, то значи така е трябвало да се случи !

Докато неуспелите не разберат, че това се дължи най-вече на тях самите, няма как да успеят !

Уча се !

2019.03.27 | 10:35

2

Чолаков !

Да не би вие ,от НДСВ, за сте алтернативата, пък ние, "простия" народ, да не сме го разбрали !?

Добави коментар

Водещи новини