В НС ще гледат на второ четене промените в ИК и в Закона за вероизповеданията

  • 26 март 2019 18:41

  • 414
  • 0
В НС ще гледат на второ четене промените в ИК и в Закона за вероизповеданията
© Novini.bg

Парламентът ще обсъди на второ четене тази седмица промените в Изборния кодекс и в Закона за вероизповеданията.

Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание. Депутатите ще започнат работа утре с изменения на първо четене в Закона за банковата несъстоятелност. Единият законопроект е внесен от Министерския съвет, а другият - от ГЕРБ, ДПС и "Обединени патриоти".

В проектопрограмата е второто четене на Законопроект за допълнение на Закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове и проект на решение за удължаване срока на действие на временната анкетна комисия за твърденията за скандална подкупна схема при придобиване на българско гражданство от чужди граждани.

Предвижда се депутатите да обсъдят на второ четене и промени в Закона за съдебната власт. В проекта на дневен ред е и първото гласуване на изменения в Закона за авторското право и сродните му права и в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Като първа точка в четвъртък е предвидено парламентът да разгледа на второ четене промените в Закона за вероизповеданията, а след това да обсъдят на първо четене промени в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Първа точка в петък се предвижда да бъде първото четене на изменения в Гражданския процесуален кодекс, а след това ще има изслушване на министъра на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за относно държавната подкрепа в сферата на изкуствата. В петък е предвиден и парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини