Шефът на Антикорупционната комисия в НС: Тече проверка за евтините имоти на властта

  • 26 март 2019 13:17

  • 472
  • 1
©

Шефът на комисия “Антикорупция” в НС Пламен Георгиев присъства на заседание на комисията, където коментира скандала с апартаментите на властта. От думите му стана ясно, че вече е започнала проверка относно покупко-продажбата на апартаменти в кв. "Изток", предаде репортер на Novini.bg.

Проверката е по поръчка на прокуратурата. Проверяват се имоти, купени от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева.

Той коментира, че се надява се в най-кратки срокове проверките да приключат. Изискани са документи от фирма "Артекс". Председателят на КПКОНПИ посочи, че ще се анализира дали има и други лица, които също са купували от тази фирма.

Георгиев каза, че е имало спекулации, че и той е придобил по-евтин имот, но това не отговаря на истината. Имотът, който е закупил не е в кв. „Изток“, освен това не е купен от фирма, а от частно лице. Той заподозря, че атаката срещу него е заради работата му и запорираното имущество за над 3 милиарда на проверявани лица.

С чувство за хумор мога да кажа, че на някой му се иска да имам жилище там, но аз просто нямам. За съжаление не мога да си позволя, защото имам дългосрочен кредит.

"Явно в момента се опитват да замесят имената на всички, да се разрасне скандалът. Обяснявам си го с изборите, които идват. Явно политическата обстановка е сложна, но мен това не ме вълнува. Ние искаме да си свършим работата“, посочи Георгиев.

Той коментира, че не знае дали в случая с политиците също става въпрос за атаки. „Всичко е възможно, ние искаме да видим какви са фактите. В крайна сметка току-що сме започнали“, добави още той.

Според него около тази фирма има притеснителни сигнали. „Дали те ще се докажат, ще мога да ви кажа, когато приключим“, обясни още председателят на КПКОНПИ.

„Дадоха ни 20-дневен срок. Предполагам, че ще се наложи да бъде удължен, защото за нас най-лесно е да претупаме нещата и да направим повърхностни проверки. Идеята е да се свърши един огромен обем от работа. Искаме всички разрешителни, които са дадени от фирма „Артекс“, включително за тази сграда, до която е небостъргач. Искаме всичко да се разрови от игла до конец, за да няма никаква капка съмнения, че сме проверили всичко. Също успоредно ще проверяваме и конфликт на интереси“, посочи още Георгиев.

На въпрос дали и заместник-министърът на енергетиката, който днес подаде оставка, ще бъде обект на проверка, Георгиев посочи, че всеки един ще бъде проверяван.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
472 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хм

2019.03.26 | 14:31

1

А Лозан Панов пак ли е извън подозрение?

Добави коментар

Водещи новини