Борисов разговаря с Таяни във връзка с пакета "Мобилност"

  • 21 март 2019 14:17

  • 385
  • 2
Борисов разговаря с Таяни във връзка с пакета "Мобилност"
© Министерски съвет

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент проведоха среща преди участието си в официалното откриване на изложбеното пространство „Атанас Буров“ в ЕП, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата обсъдиха въпроса с разглеждането на пакета „Мобилност“ от членовете на Европейския парламент. Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент обясни, че пакетът ще бъде разгледан в сряда по предложение на председателя на либералите в ЕП Ги Верхофстад, за да бъде гласуван на предпоследната сесия на парламента за този мандат, идната седмица в Страсбург. „Смятам, че това е в нарушение на правилника, защото за първи път в пленарната зала ще влезе текст, който е отхвърлен в транспортната комисия“, посочи Борисов. Премиерът е категоричен, че решението за пакета „Мобилност“ трябва да се вземе от следващия състав на Европейския парламент.

Председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент посочи, че е предложил отлагане на разглеждането на пакета „Мобилност“, но социалистите и либералите в ЕП са гласували против.

Българските евродепутати ще положат всички усилия, заедно с колегите си от останалите държави, засегнати от мерките в пакета „Мобилност“, да не се стига до гласуване в пленарната зала на ЕП на неприемливия пакет за транспортните работници.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
385 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Социалистите на ПЕС

2019.03.21 | 19:16

2

Ето как ПЕС защитава националния интерес- гласували са да се разгледа пакета Мобилност.
ПЕС=Предатели=БСП.
Хайде, гласувайте за БСП на изборите през май. Да, ама НЕ! Никога БСП и само против БСП!

qwe

2019.03.21 | 14:24

1

пак целувки, прегръдки и после уй в кафявата точка

Добави коментар

Водещи новини