Румен Петков и председателят на Движение „МУСТАКБАЛ” Ахмад Харири подписаха съвместна декларация

  • 21 март 2019 14:00

  • 540
  • 1
 Румен Петков и председателят на Движение „МУСТАКБАЛ” Ахмад Харири подписаха съвместна декларация
© АБВ

Председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, от името на АБВ-Младежи и Ахмад Харири, председател на Движение „МУСТАКБАЛ”, подписаха съвместна декларация. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Петков, заедно със съветник на партията по арабските въпроси Анастас Терзобалиев са на посещение в Ливан.

В документа се подчертава необходимостта от изключване на войната и насилието от арсенала на международната общност и засилване на усилията за укрепване на мира и сигурността в Европа, в Близкия Изток и в целия свят, първостепенно зачитайки националните интереси на Ливан и България. В текста още се акцентира още и върху пълноценното сътрудничество между Ливанската република и Република България в сферата на икономиката, цялостното развитие на пълноценното сътрудничество между двете организации и възстановяване на динамиката на отношенията от близкото минало. Двете организации в общата си декларация насърчават намирането на мирни решения на конфликтите в Югоизточна Европа, Близкия изток и целия свят.

Пред Харири Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в разказа за размаха на Световното движение за мир, по инициатива на АБВ-Младежи – само за десетина дни Движението вече разгръща дейността си в над 10 държави на 4 континента. 
В хода на разговорите беше потвърдена решимостта и готовността за сътрудничество за преодоляване на причините, предизвикващи съвременните миграционни процеси и техните последствия, както и мерки за съвместна борба с всички форми на нелегален трафик.

Партньорските отношения между двете организации ще бъдат развивани на всички нива - чрез редовни консултации, обмен на делегации, съвместни мероприятия. Двете страни потвърждават и необходимостта от съвместни усилия за укрепване на политическия диалог, развитие на партньорски отношения и равноправно сътрудничество между младите хора в България и Ливан във всички области от общ интерес. Петков и Харири се обединиха около идеята за свикване на втори бизмесфорум с конкретни участници от хранителната промишленост, фармацевтиката, селското стопанство, конфекцията.

Председателят на АБВ изрази готовност за представяне на цялостна визия на системата на висше образование в България, за да могат ливанските младежи да се възползват от възможностите, които нашето висше образование предоставя, да бъдат възстановени традициите на взаимоотношения в здравеопазването.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в изрази удовлетвореност от факта, че ПП АБВ направи голямата крачка за връщането на България в икономиката на Близкия изток и арабския свят. Ахмад Харири прояви подчертан интерес към отправена от Петков покана да гостува в България и изрази готовност лично да подкрепи Световното движение за мир.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
540 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tsvetan lazarov spasov 7406087068

2019.03.21 | 14:07

1

komonisticheski bokluk i arabski teroristi

Добави коментар

Водещи новини