Вежди Рашидов: Парите ми са честно спечелени, данъците ми са платени, сделката е изрядна

  • 20 март 2019 18:32

  • 6917
  • 26
Вежди Рашидов: Парите ми са честно спечелени, данъците ми са платени, сделката е изрядна
© Novini.bg

Парите ми са честно спечелени, обявени публично, данъците ми са платени. Сделката е изрядна. Това коментира депутатът от ГЕРБ Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко във връзка с медийна публикация за закупени от него апартаменти, изпратена от Комисията по културата и медиите в Народното събрание.

"Първо - сделките за два апартамента в София, които са обект на медийно внимание, са извършени от „Рашидов пропъртис” ООД, в което дружество имам дялово участие. Дружеството е регистрирано с основна дейност купуване и отдаване под наем на собствени недвижими имоти. Второ: През 2009 година, преди да станат министър на културата, по закон съм си декларирал имуществото и средствата пред Сметната палата и те и до днес са публично достъпни, заради което смятам, че не трябва да давам отчет за моите разходи в рамките на това, което съм декларирал и за което съм платил данъци. Трето: Смятам, че не е почтено да се обсъждат, без да има каквито и да е доказателства за нарушения, свободните пазарни договаряния. Четвърто: Смятам, че договарянето на 860 евро на квадрат никак не е малко за сделка във фаза чертеж и основи. Някои хора, които безотговорно хвърлят думи, е хубаво да се запознаят с технологията на строителния бизнес. Пето: Няма да скрия, че след грабежа на КТБ, където аз бях вложител (дефакто – ограбен), а не кредитополучател, смятам за мое лично право да влагам парите си където си поискам и както моето семейство пожелае, защото загубих доверие в някои институции. Свещено мое право е да инвестирам личните си средства на свободния пазар при свободно договаряне", посоюва той в позицията си.

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко заявява също, че ако медията, която публикува внушенията за евтини апартаменти, го беше попитала, щеше да получи адекватен отговор, но явно целта е той да бъде оклеветен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6917 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
баба Кута

2019.03.21 | 15:01

26

От "Молитвени закуски се печели много, нищо че е за сметка на народ,Държава и Родина.

2019.03.21 | 01:11

24

Тили бе мултигрупско говедо .....

Д.Кънев

2019.03.21 | 07:01

25

Вежди не говори идиотщини.Ти не си спечелил нито СТОТИНКА честно.При соца се подмазваше на циганина Тодор Живков.А сега се подмазваш на комуниста шмекерът от Банкя Бойко Борисов.

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2019.03.20 | 21:35

12

МАФИЯТА на Баневи,Арабаджиевите перачи на пари,Стайковите бандити и пласьори на цигари и алкохол без бандерол очичките всички барабар с Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я. Няма да има предсрочни избори и победа няма да имате. Народът няма да ви позволи повече своеволия и грабежи. Бедният НАРОД НЕ ВИ ИСКА!!! няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ

АВС

2019.03.21 | 01:01

23

БСП-били крадци,А ГЕРБЕРИТЕ ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ ЗА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРИЯ

Анонимен

2019.03.21 | 00:53

22

простотията дето си написал с простата ти глава в подкрепа на МУЛТАКЪРА ПОЧИТНИЯ ЧЛЕН ли е?

Българин

2019.03.21 | 00:37

21

Трол

BOIKO PEDALA

2019.03.21 | 00:37

20

KUR ZA GERB, KUR ZA BOIKO BORISOV

бате

2019.03.20 | 23:33

19

И понеже парите са честно спечелени, смърдя на пръдня, на не умит гъз и на пури и бех министър на култ-ура ….

политбюро

2019.03.20 | 22:54

18

Днес се разбра ,че членове на Политбюро на ЦК на ГЕРБ/БКП/ са получили апартаменти в София център.Да са им честити.

tuti fruti за 60 квадрата повече

2019.03.20 | 22:28

17

Ако си мъж ще излезеш с парите милион или 2 и ще се купиш каквото поискаш.Ако си ги изкарал честно, ако не като мишка,плъх по скоро ще шикалкавиш и ще се криеш .Цената която плаща Цецко е че никой вече няма да му вярва , за 60 квадрата повече.

Анонимен(нерегистриран)

2019.03.20 | 22:03

16

Спокойна вечер. Гарван гарван око не вади. Сиган ска работа. То си е ген и заложено.

baihui

2019.03.20 | 21:40

15

Алтернативата е само една: Морал или Лична изгода ! Народният съд идва !

Ще дойде видьов ден

2019.03.20 | 20:25

10

Маймуно мръснааааа всички ти знаем спатииките какви си ги вършил и сега какви ги правиш....

Слава за КЬОВЕШИ

2019.03.20 | 21:39

14

ЩЕ ДОЙДЕ ЩЕ ДОЙДЕ ЗА ВСИЧКИ МРЪСНИ КРАДЛИВИ БСП КРАДЦИ

Добави коментар

Водещи новини