Борисов ще участва в тържественото откриване на бронзовия бюст на Атанас Буров в ЕП

  • 20 март 2019 16:22

  • 486
  • 3
Борисов ще участва в тържественото откриване на бронзовия бюст на Атанас Буров в ЕП
© Gettyimages

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 21 и 22 март в Брюксел. В четвъртък държавните и правителствени ръководители във формат ЕС-27 ще проведат заседание за обсъждане на последните събития след нотификацията от Обединеното кралство съгласно член 50.

Преди да започне работната сесия на Съвета министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент ще открият изложбено пространство “Атанас Буров” в сградата на ЕП. За първи път в историята на институциите на ЕС част от Европейския парламент ще носи името на български общественик. Атанас Буров е европейски демократ и държавник, работил усилено за въвеждането на модерни за времето си европейски практики в България. Решението за
именуването на част от централната сграда на ЕП в Брюксел на Атанас Буров бе одобрено от ръководството на Европейския парламент в края на миналата година по инициатива на български евродепутати. По време на официалната церемония ще бъде открит също бронзов бюст на Атанас Буров и паметна плоча за делото на българския общественик. От Novini.bg ще излъчим на живо тържествената церемония по откриването директно от Брюксел.

На 22 март лидерите на страните членки ще се срещнат с министър- председателите на Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия за отбелязване на 25-годишнината от създаването на Европейското икономическо пространство. По-късно на втората работна сесия на Европейския съвет държавните и правителствени ръководители на ЕС ще обсъдят укрепването на европейската икономическа база, изменението на климата, предстоящата среща на върха ЕС-Китай, както и начините за борба с дезинформацията.

В началото на заседанието се очаква президентът на Румъния, който представлява текущото ротационно председателство на Съвета на ЕС, да запознае лидерите с работата и напредъка по приоритетите на Румънското председателство.

Последвайте канала на

Владимир Василев
486 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.03.21 | 01:21

3

Ич на уя ми не е какво тоя тиквеник ще открива !

АЗ от народа

2019.03.20 | 17:35

2

В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ? 
КОЙ ЖИВЕЕ ТАМ? 
КАКТО СИ ПОДРЕДИШ ДОМА ТАКА ЩЕ ЖИВЕЕШ. 
САМО ОТ ТЕБ ЗАВИСИ.
КАКВО ЩЕ ОСТАВИШ НА ДЕЦАТА СИ? 
РАЗРУХА. 
В СРАВНЕНИЕ С ГЕРМАНИЯ,ФРАНЦИЯ,ДАНИЯ,ЧЕХИЯ,ИСПАНИЯ И ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА ЕВРОПА НИЕ СМЕ ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА НОРМАЛЕН НАРОД.
НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТОВА В КАКВА КОЧИНА ЖИВЕЕ.
ЗАТОВА 3 МИЛ. ДУШИ СЕ ЕВАКУИРАХА,ПИСНА ИМ ДА ИЗИСКВАТ ОТ СВИНЕТЕ ДА СТАНАТ ХОРА.
ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТЕ КРАДЪТ НАЙ БЕЗЦЕРЕМОННО И НАГЛО И ПАК НЕ ТИ ПУКА,НЕХАЕШ.
ТОВА Е МИНАЛОТО НА ТВОЙТЕ РОДИТЕЛИ .ТВОЕТО НАСТОЯЩЕ. БЪДЕЩЕТО НА ТВОЙТЕ ДЕЦА.
НЕХАЕШ, ПОТЪНАЛ В БЕЗРАЗЛИЧИЕ.
ГЕРМАНЦИ,ФРАНЦУЗИ,БЕЛГИЙЦИ И ПРОЧИЕ НЯМА ДА ДОЙДАТ НИКОГА ДА ТИ ОПРАВЯТ ТВОЯТА ДЪРЖАВА.
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ САМО ОТ ТЕБ ЗАВИСИ БЪЛГАРИНО В КАКВА ДЪРЖАВА ЩЕ ЖИВЕЕШ.
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ И ПАРТИЯ 
" ВЪЗРАЖДАНЕ " .
ГЛЕДАЙТЕ ГО В " Ю ТЮБ "
И РАСПРОСТРЯНЯВАЙТЕ.
опорна то4ка

2019.03.20 | 16:38

1

А Сергей Дмитриевич защо не участва ? Защо !?! Кой ще представи позицията на българските комундели ?

Добави коментар

Водещи новини